Menekülés közben gyulladt ki az autója egy salgótarjáni férfinek

2024.07.25. 06:12

  • Autósüldözés közben gyulladt ki egy férfi autója.
  • A 25 éves férfi azért menekült a rendőrök elől, mert a korábbi eltiltás ellenére is vezetet.
  • Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést és tiltsa el a sofőrt a közúti járművezetéstől.

Közúti ellenőrzés céljából megállítottak egy korábban járművezetéstől eltiltott sofőrt Pásztón, aki megvárta, hogy a rendőrjárőrök kiszálljanak a szolgálati gépkocsiból, majd menekülni kezdett az autójával. Lakott területen belül 100-110 km/h-s sebességgel menekült az őt követő rendőrök elől, majd a 21. számú főútra vezető felüljárón a körfogalomba ellentétes irányban hajtott be. Vele szemben, szabályosan közlekedett Pásztó irányába egy sofőr, aki látva, hogy a vádlott nagy sebességgel közeledik felé, intenzíven fékezett és félrekormányozta az autóját, így tudta csak elkerülni az ütközést - írta az Ügyészség.

A vádlott ezután kihajtott a 21. számú főútra, ahol szabálytalanul megfordult és 180 km/h-ra gyorsítva Jobbágyi felé száguldott. Jobbágyiban az autója felmondta a szolgálatot, így megállt és futva menekült tovább. Az autó túlmelegedett motorja kigyulladt. 

nmsf 0220-1024x683

A KRESZ számos szabályát megszegő férfivel szemben közúti veszélyeztetés bűntette és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést és tiltsa el a sofőrt a közúti járművezetéstől. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.