Autópályatempóval szálltak bele egy Cybertruckba, leszakadt az oldala

2024.07.25. 16:56

  • Autópályatempóval ütközött össze egy Tesla Cybertruck és egy Ford Expedition.
  • A Teslának leszakadt a bal hátsó ajtaja és sárvédője, megroncsolódott két jobboldali ajtaja.
  • A Cybertruckban utazó család kisebb sérülésekkel megúszta.
  • A Ford sofőrje súlyos sérülésekkel került kórházba
  • A tulaj hálás a Tesla mérnökeinek, amiért ennyire masszív és biztonságos autót terveztek, az ügy lezárása után vesz is még egy Cybertruckot.

Lehet nevetni a Tesla Cybertruck külsején és már a puszta létezése is nehezen indokolható, de azt el kell ismerni, hogy elképesztő szerkezet a maga nemében. Nem csak a hajtásláncában és technikájában vannak lenyűgöző dolgok, de az autó váza is egy remekül megtervezett egység. Erre bizonyíték az a baleset, ami nemrég történt egy Cybertruck tulajdonossal, aki családjával szinte sértetlenül szállt ki a különc pickupból.

A Cybertruck fórumon tett közzé egy posztot, amiben azt írja, hogy autópályatempóval haladt egy enyhén kanyarodó úton, amikor egy Ford Expedition – ami szintén nem kicsi autó – hasonló sebességgel áttért az ő sávjukba. Enyhe jobbra kormányzással és fékezéssel próbálta hárítani a találkozást, de már nem volt mit tenni, a Ford nekiütközött a Cybertrucknak. A tulaj leírása szerint hatalmas pofont kapott a kaszni, amitől többször megpördültek, viszont az autó nem borult fel. Posztjában is köszöni a mérnököknek a remek tervezést. A balesetről készült videót, amit a Cybertruck rendszere készített, itt tudod megnézni.

Az ütközés hatására a Cybertruck bal hátsó ajtaja és hátsó sárvédőeleme leszakadt, a másik oldalon pedig mind a két ajtó csúnyán roncsolódott. Az ütközés pillanatában rengeteg légzsák nyílt ki egyszerre, ezért szerencsére a benne utazó család nem sérült meg. Sokkot kaptak, ezért kórházba szállították őket megfigyelésre és kivizsgálásokra, de könnyebb sérüléseken túl nem esett bajuk. A Ford sofőrje viszont súlyos sérüléseket szenvedett.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a Ford sofőrje miért tért át a szembe sávba, arra tippelnek, hogy elaludt, esetleg telefonozott vezetés közben. A tulajnak volt teljes körű biztosítása és úgy döntött, hogy az ügy lezárulta után vesz egy másik Cybertruckot. Ha egyszer így megvédte őt és családját, akkor hűséges marad a típushoz.

Forrás: Autoevolution