Augusztus 15-ig ismét a gyalogosoké és bicikliseké a pesti alsó rakpart

2024.07.26. 16:15

  • A BKK bejelentette, hogy július 26-tól augusztus 15-ig lezárják az autósok elől a Jane Haining rakpart Eötvös tér és Irányi utca közötti szakaszát.
  • Hétvégente a lezárás tovább bővül: ilyenkor a pesti alsó rakpart Margit híd és az Erzsébet híd közötti teljes szakasza a gyalogosoké és bicikliseké.
  • A BKK hozzátette: a megnyitással egy időben folytatódik a Jane Haining rakpart zöldítése.

Közel egy teljes hónapra hétköznaponként is megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt – írja a BKK.hu Mindez azt jelenti, hogy július 26-tól augusztus 15-ig lezárják az autósok elől a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között.

rakpart nyitas terkep.webp



A fent részletezett lezárás hétvégente tovább bővül: minden szombaton és vasárnap a pesti alsó rakpart teljes szakaszát lezárják a Margit híd és az Erzsébet híd között. A BKK szerint a lezárt útszakaszt legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használata ajánlott.

A BKK hozzátette: a megnyitással egy időben, térben elválasztva a következő hetekben is folytatódik a Jane Haining rakpart – már a megújítás végleges terveihez illeszkedő – zöldítése is a BKM Zrt. beruházásában, jelentős részben a Közösségi Költségvetésen a budapestiek által megszavazott forrásoknak köszönhetően.