Hamarosan megújulhat a Peugeot pickupja (igen, van pickupjuk)

2024.07.26. 07:11

Röviden:

  • A Peugeot Landtreket 2020-ban mutatták be.
  • Az alapja a kínai Changan Hunter.
  • A közelmúltban frissítették a Huntert, így a Peugeot is megkaphatja a maga faceliftjét.
  • Az új Changan pickup dizájnja és hajtása ígéretes.

A Peugeot 2020-ban mutatta be a Landtrek nevű pickupját, ami valószínűleg azért nem ismerős, mert nem forgalmazták Európában. A költséghatékonyság lebegett a szemük előtt: a Landtrek nem a Peugeot saját fejlesztése, hanem a kínai Changané, a francia gyártó csak a részleteken változtatott.

A közelmúltban frissítették a Landtrek alapjául szolgáló Changan Huntert, ami arra enged következtetni, hogy a Peugeot pickupja is megkaphatja a maga faceliftjét. A kínai pickup dizájnja egyébként hatalmasat fejlődött az elődjéhez képest, jóval modernebb és kívánatosabb darab lett.

Az Auto Moto szerint így nézhetne ki a faceliftes Peugeot Landtrek. Kattints IDE.

A Changan belsejét is áttervezték: a nagy kijelzők és a finomabbnak látszó anyagok miatt teljesen olyan, mint egy személyautó. A Peugeot tehát minimális energiabefektetéssel juthatna egy gusztusos külsejű pickuphoz, amit ezúttal akár Európába is elhozhatnának.

Az európai forgalmazásban az is segíthet, hogy a Hunter hajtása is ígéretes. A Changan pickupja elektromos, de hatalmas akkumulátor helyett egy hatótávnövelő benzinmotor miatt mehet el sokat töltés nélkül. A kétliteres, 190 lóerős turbómotor tehát nem hajtja a kerekeket, csupán generátorként működik.

Az alapváltozat egymotoros, hátsókerekes, 177 lóerős. Az összkerekes verziónál a hátsó elektromotor mellé jár egy 95 lóerős első is. Minden modellbe 31,18 kWh-s akkut szerelnek, amivel a tisztán elektromos hatótáv 180 kilométer lehet. A teljes, a benzinmotorral együtt elérhető hatótávot 1031 kilométeresnek mondják.

Papíron minden adott tehát, hogy a frissített Changan Hunterből egy ütős Peugeot Landtrek készüljön, ami akár az európai piacra is eljuthat. A Landtrekről egyelőre nincs konkrét hír, így mindez csupán spekuláció.

Forrás: Auto Moto / Car News China