Könnyíteni akart magán a furgonos, elcsapott egy robogóst

2024.07.28. 07:06

Röviden:

  • Egy furgonos elütött egy robogóst Sitke környékén.
  • A Ford Transit sofőrje le szeretett volna kanyarodni balra, de nem vette észre, hogy őt már előzi egy robogó.
  • A balesetben a robogót vezető, idős férfi megsérült, kórházba kellett szállítani.
  • Kiderült, hogy magával a robogóval se volt minden rendben: a Hondán annak ellenére nem volt rendszám, hogy 125 köbcentis.

Csúnya baleset történt a közelmúltban Sitke közelében, a 834-es főúton. Az úton egy Ford Transit haladt, aminek a sofőrje félre szeretett volna állni az erdő mellé, ezért amint kiszúrt egy megfelelő helyet balra, meg is kezdte a manővert.

Sajnos nem vette észre, hogy őt épp egy robogós kezdte előzni: a furgon úgy bevágott a robogó elé, hogy utóbbi vezetője már nem tudott időben lefékezni. Összeütköztek. A rendszám nélküli kismotort egy idős úr vezette, aki túlélte a balesetet, de megsérült, ezért kórházba kellett szállítani.

A furgont vezető férfi elmondta, hogy amint meghallotta maga mellől a hangos kiáltást, tudta, hogy hibázott. A furgonos hozzátette, hogy kisdolga akadt, nagyon sürgősen félre szeretett volna állni, és hirtelen reagált. A robogós azt mondta, hogy nem indexelt, amit a furgonos se tudott őszintén cáfolni, mert nem emlékezett rá. A Transit sofőrje elismerte a hibáját, és vállalja érte a felelősséget.

Helyszínelés közben a rendőröknek gyanús lett a robogó, amin nem volt rendszám, és az azonosítóit se lehetett könnyen elérni. A gyári adattábláról kiderült, hogy ez valójában nem egy 50 köbcentis, hanem egy 125 köbcentis motor. Utóbbi a típusából is gyanítható, ugyanis a Honda Dylanből nem készült 50 köbcentis változat. Mivel ehhez a motorhoz rendszám és megfelelő vezetői engedély is kell, a balesetben vétlen robogós ellen is eljárás indul.

Forrás: 112press.hu