Szóval kijött egy frissítés a Gran Turismo 7-hez...

2024.07.28. 12:04

  • Megjelent a Gran Turismo 7 1.49-es frissítése.
  • A fejlesztők a szimulációs modellt is alaposan kezelésbe vették.
  • Az eredmény magáért beszél.

Nemrég megjelent a népszerű autós szimulátor, a Gran Turismo 7 legújabb, 1.49-es frissítése. Bár a csomag egy új pályát és hat új autót is hozott, a fejlesztőcsapat a játék fizikai szimulációs modelljét is alaposan kezelésbe vette.

Átdolgozták a felfüggesztések fizikáját és finomítottak a gumikkal kapcsolatos számításokon is. Ezeknek köszönhetően az autók élethűbben reagálnak a terhelésváltásokra, valamint a gumik hőmérséklete és kopása is jobban megfelel a valóságnak. Végeredményben mindez jobb vezetési élményt és dinamikusabban mozgó járműveket eredményez.

Egy dolog biztos. A fejlesztők nem a levegőbe beszéltek. Az új frissítés tényleg alapjaiban változtatta meg a vezetési élményt:

Amint az látható, az autók már a fizikai dimenzió minden kiterjedését képesek kihasználni, így már a sztratoszféra elérése sem lehet akadály:

 Az új fizika újradefiniálta az ideális kanyarvételről alkotott képünket is, ezzel új lehetőségek tárházát nyitva meg a játékosok előtt:

 De nem csak kanyarodni, egyenesen menni is sokkal izgalmasabb lett az új frissítés után:

 Azóta a fejlesztők a Gran Turismo 7 hivatalos Twitter fiókján a jelezték, hogy nem egészen ez volt a céljuk az új frissítéssel, és jelenleg is vizsgálják a jelenségeket. Őszintén nem értjük, miről beszélnek. Ez így csodálatos, hogy van.