Öt másodperccel a rajt után a falon csúsztattak egy Camarót

2024.07.29. 13:16 Módosítva: 2024.07.29. 13:16

  • Körversenyt tartottak amatőröknek egy autós rendezvényen.
  • Egy Chevrolet Camaro sofőrje is indult, viszont valószínűleg nem bírt a teljesítménnyel és felkúszott a falra.
  • A baleset során meggyűrte a kasznit, kiszakadt egy kerék az autó alól és kinyílt minden légzsák.

Kellemetlen, amikor éles helyzetben kiderül, hogy az autód erősebb annál, mint amit te kezelni tudsz. Ilyen helyzetbe került az a Chevrolet Camaro tulaj is, aki egy versenypályán az első körben felkente falra az autóját. Ehhez nem is kellett sok idő, a rajt után hangos motorbőgés kíséretében indult el és nagyjából öt másodperc múlva a falhoz ért. A ferde szegélyen felfutott az autó és az oldalán állt meg. A sofőr lába valószínűleg beszorult, mert néhány másodpercig még üvöltött a V8-as motor a borulás után.

Az eset az Illinois állambeli Grundy Country Speedway-en történt egy egykörös gyorsulás során. Egy autós rendezvény mellett tartottak ilyen futamokat laikusok számára, és mindenki épen megúszta a versenyeket, kivéve a Camaro gazdáját. Bár neki személy szerint nem lett komoly baja, autóját rendesen odavágta. A falon csúszás során meggyűrődött a karosszéria, kiszakadt egy kerék és minden légzsák kinyílt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt, a legvalószínűbb, hogy emberünk nem tudta uralni a lovakat. Elég nagy gázzal indult el, a hátsó kerekek sem szereztek kellő tapadást és az autó nagyon csúnyán alulkormányzottá vált. Hiába volt íve a pályának, hiába tekerte el ennek megfelelően a kormányt a hatodik generációs Camaro sofőrje, az autó nem engedelmeskedett.

Forrás: The Drive