Csak a sáros útról akart kijutni az ittas sofőr, de az sem ment simán

2024.07.29. 11:10

  • Egy rendezvényről akart autóval hazajutni egy pár Csárdaszállás közelében.
  • Az autó azonban megcsúszott a sáros úton, és egy kerítésnek csapódott.
  • A rendőrséget egy szemtanú értesítette a történtekről.

Június 29-én, Csárdaszállás közelében egy férfi és párja autóval szeretett volna hazajutni egy rendezvényről. Mivel a férfi alkoholt fogyasztott, megegyeztek, hogy a társa ül a volán mögé, azonban végül mégsem ez történt.

Az aszfaltos útra ugyanis egy rossz minőségű, sáros szakasz vezetett, amin a nő félt végighajtani. A terv így megváltozott: az aszfaltos útig az ittas férfi vezeti az autót, ahol párja veszi át a volánt.

illusztráció 10


A sáros út azonban a férfin is kifogott. Irányítása alatt az autó megcsúszott, és egy kerítésnek csapódott. Ennek ellenére a páros továbbhajtott, majd az autó lemosása után hazament. A rendőröket egy szemtanú értesítette a történtekről.

Az egyenruhások hamar felkutatták a párt, akik elmondásuk szerint nem is észlelték az ütközést. Ennek ellenére a Szarvasi Rendőrkapitányság a pár ellen büntetőeljárást indított, a férfit ittas vezetésért, a nőt járművezetés tiltott átengedéséért vonják felelősségre. – írja a police.hu.

A rendőrség kéri, hogy aki alkoholt ivott, ne vezessen. Ne üljenek be olyan mellé, mögé, aki mégis elindul annak ellenére, hogy szeszes italt ivott! És ne engedjék át a vezetést olyannak, akiről tudják, hogy ittas vagy nincs jogosítványa, mert ennél nagyobb baj is történhet!