Figyelmetlenségből megcsúszott, túlkorrigált és átesett a szembe oldalra egy autós az M1-esen

2024.07.29. 16:31

  • Elvesztette uralmát autója felett egy sofőr az M1-es autópályán, átesett a szembe sávba, miközben megpördült.
  • Az autó átfordult egyszer, majd a kerekein állt meg, látszólag senki sem sérült meg.
  • Az M86-oson egy szürke Citroën csúszott ki és állt bele a szalagkorlátba, majd a tetejére fordulva állt meg.

Autópályán az autók jellemzően olyan sebességgel haladnak, aminél nagyon könnyű hülyeséget csinálni. 100-130 km/h-nál elég egy apró rossz mozdulat és az autó jobb esetben csak kicsúszik, rosszabb esetben megpördül vagy eltalál másokat. Hasonló eset történt nemrég az M1-esen is, ezt az utat fenntartó MKIF Zrt. kamerái fel is vették.

Egy szürke Opel Zafira érkezett a külső sávba, és egyelőre nem tudni miért, elkezdett lesodródni az útról. Lehetett egyszerű figyelmetlenség, telefonozás, elalvás, de a lényeg, hogy a külső sávban kötött ki és már egy terelőbóját is letarolt, mire észbe kapott és korrigálni kezdett. Az autó jobb kereke már a füvön volt, mire a sofőr túl erősen rántotta el a kormányt, ezért elindult egyenesen az autópálya másik oldala felé. Átszakította a szalagkorlátokat, egyszer megpördült a tetején, mire kerekeire esve megállt. Szerencsére a történtek során senki sem volt a belső sávban, a külsőben haladók pedig résen voltak. A Zafirában utazók a baleset után közvetlenül ki tudtak szállni az autóból.

A másik esetben az M86-os úton haladt egy Citroën C3, ami eddig ismeretlen okokból megcsúszott. A sofőr itt sem tudta már összeszedni az autót, így az először a belső szalagkorlátnak, majd megpördülve a külsőnek csapódott. Az autó az oldalára borult, végül a tetején állt meg. Az MKIF Zrt. nem közölte, hogy van-e sérültje a balesetnek.