Csak ötödjére tudták elkapni a rendőrök ezt a Dodge Charger-t

2024.07.30. 13:04

  • Nem mindennapi üldözéssorozat végén sikerült elkapni egy Dodge Chargert Arkansas államban.
  • A Dodge-ot vezető férfi egy este alatt négyszer tudott elmenekülni a rendőrök elől, csak ötödjére tudták megállásra kényszeríteni.
  • Az üldözés során a 200 km/h feletti sebességet is elértek és egy civil jármű is megrongálódott.

Hosszú üldözés után letartóztattak egy 20 éves férfit az Egyesült Államok Arkansas államában. A férfi egy Dodge Charger Scat Pack-et vezetett és 12 különböző kihágás miatt indult ellene büntetőeljárás. A mostani üldözés nem az első alkalom volt, hogy kézre akarták keríteni a férfit, négy alkalommal már sikeresen megszökött a rendőrség elől.

Július 4-én, késő este egy rutinszerű igazoltatást próbáltak végrehajtani az arkansasi rendőrség járőrei, amikor a Charger menekülni kezdett előlük. Az izomautó könnyűszerrel lehagyta a rendőröket, akik 135 mph-s azaz 217 km/h-s sebességgel sem tudták utolérni. Az üldözést vezető rendőr defektje után a rendőrség feladta a Charger követését.

A menekülő autót később más járőrök észlelték, akik szintén üldözni kezdték. A sofőr itt a padkát és a leállósávot használva menekült el, a rendőrök nem tudták követni. Harmadjára megint egy másik járőr találta meg az autót, ám rövid üldözési kísérlete hamar kudarcba fulladt, miután 73 mph-s, azaz 117 km/h-s sebességgel egy ártatlan autónak ütközött.

Közel másfél órával később egy negyedik járőr is a Charger nyomára akadt, ők egészen a PIT-manőverig eljutottak, ám a Charger sofőrje technikásan elkerülte a megállítási kísérletet, így sajátja helyett a rendőrök autója sérült meg úgy, hogy a kár lehetetlenné tette a további követést. Az ötödik alkalommal már nem volt szerencséje az ezen a ponton a rendőröket valószínűleg már csak hergelni kívánó Charger sofőrnek, pár perccel később ugyanis egy ötödik járőr talált rá, aki egy szakszerű manőverrel gyorsan elintézte alóla az autót, gyalog pedig esélye sem maradt.

Forrás: Carscoops