Nappaliba rontott egy Mustang, a sofőr elmenekült, a gyerekét az autóban hagyta

2024.07.30. 15:11

  • Július 18-án este egy Ford Mustang törte át egy ház falát Idaho államban.
  • A sofőr elmenekült a helyszínről, hátrahagyva a vele utazó fiatalkorút és egy töltött fegyvert.
  • Az elkövetőt fél mérfölddel arrébb sikerült elfogni.

Az amerikai sztereotípiák szerint a Ford Mustang sofőrjei még egyenesen menni sem tudnak, a kanyarodás pedig különösen nagy kihívást jelent számukra. Bár az általánosítás ebben az esetben sem szerencsés, nem a jelenlegi eset fog rácáfolni a közvélekedésre.

Július 18-án, este 9 óra körül ugyanis egy hatodik generációs fehér Ford Mustang törte át egy Idaho államban található családi ház falát. A Mustang teljes egészében áthatolt a jókora lyukon, így mondhatni garázzsá alakította a szobát. Hatalmas szerencse, hogy a házban senki sem tartózkodott a baleset idején.

Hogy pontosan hogyan kötött ki a Mustang a házban, egyelőre nem tudjuk. Annyi bizonyos, hogy a sofőr a becsapódás után mit sem törődve a vele utazó fiatalkorúval elmenekült a helyszínről. A gyermeket végül a kiérkező rendőrök találták meg az autóban, szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Ha ez még nem lenne elég, a vezetőülés mellett egy töltött lőfegyvert is találtak az egyenruhások.

A 27 éves elkövető nem jutott messzire: fél mérföldre a helyszíntől sikerült elfogni. Hamar kiderült, hogy ittas állapotban vezetett. Miután egy közeli kórházban ellátták a férfi könnyebb sérüléseit, letartóztatták. A bírósági tárgyalásra várhatóan augusztus elsején kerül sor, ahol az elkövetőnek fiatalkorú veszélyeztetése, ittas vezetés, ittas fegyverviselés és baleseti helyszínről való elmenekülés miatt kell felelnie.

Forrás: carscoops.com