A rendőrség szerint nincs kirívóan sok gyorshajtó az Árpád hídon

2024.08.01. 12:41

  • A 2023 július 1-jén történt Árpád hídi tragédia után a rendőrség fokozott ellenőrzéseket indított az útszakaszon.
  • Az egy évig tartó akció végén megállapították, hogy az „Árpád hídon elkövetett sebességtúllépések mennyisége és mértéke nem kirívóan magas más, hasonló adottságokkal rendelkező fővárosi útszakaszokhoz képest."
  • A rendőrség szerint az ellenőrzéseket a továbbiakban is folytatják.

Több súlyos baleset is történt az elmúlt egy évben az Árpád hídon. A 2023. július 1-jén éjjel egy illegális közúti gyorsulási verseny egyik résztvevője egy biciklisnek csapódott, a vétlen fél halálát okozva. Ezután a Budapesti Rendőr-főkapitányság zéró toleranciát hirdetett; ennek megfelelően a közlekedési rendőrök az elmúlt egy évben rendszeres forgalomellenőrzéseket és sebességméréseket végeztek az Árpád hídon. – írja a police.hu

A rendőrség beszámolója szerint az ellenőrzések során összesen 2538 gyorshajtót fogtak. A rekorder az autópályás sebességhatárokra is jócskán rálicitálva 161 km/h sebességgel közlekedett.

Végül az egyenruhások az összegyűjtött statisztikák alapján arra jutottak, hogy az „az Árpád hídon elkövetett sebességtúllépések mennyisége és mértéke nem kirívóan magas más, hasonló adottságokkal rendelkező fővárosi útszakaszokhoz képest."

Ennek ellenére tovább folytatódnak a fokozott rendőri ellenőrzések a hídon, különösen azok után, hogy július 3-án újabb halálos tömegbaleset történt az útszakaszon, amelyet július 10-én egy kerékpáros gázolás követett.

Az új ellenőrzések első szakasza július 15-étől július 28-áig tartott. Ezalatt 389 gyorshajtót fogtak, a rekorder pedig 187 km/h-s sebességgel hajtott.