Centiken múlt! Hajmeresztő eseménysort rögzített egy pilóta a Nürburgringen

2024.08.02. 13:16

  • Egymást kergetve autózott a Nürburgringen két Porsche tulajdonos.
  • Egyikük azonban a a pálya utolsó szakaszához közeledve majdnem összeütközött egymotorossal.
  • A baleset centiken múlt, de végül senki sem sérült meg.

Szinte minden autóbolond bakancslistáján szerepel egy kör a legendás Nürburgring Nordschleife nyomvonalán. A Zöld Pokol néven emlegetett, hírhedten veszélyes pályán azonban elég egy rossz mozdulat vagy apró félreértés, és azonnal emberi életek kerülhetnek veszélybe.

Mindezt saját szemével láthatta egy xthilox nevű YouTuber, aki egy Porsche Cayman GT4 RS volánja mögött ülve kergette egyik ismerősét a hegyek között kanyargó pályán.

 A kör nagy részét különösebb probléma nélkül teljesítette a páros, de a pálya utolsó szakaszához közeledve majdnem tragédia történt. Az elöl haladó sárga Porsche egy jobbos kanyarban külső íven próbált megelőzni egy motorost, aki azonban félreértette az autós szándékát. Végül a kanyarból kifelé mind a két pilóta a külső ívre húzódott.

Az ütközés még úgy is csak néhány centiméteren múlt, hogy a Porsche sofőrje végül a fűre menekült. A kamerás autó pilótája szerint az eset körülbelül 180 km/h-s sebességnél történt, de szerencsére mindenki sértetlenül úszta meg a kalandot. A motoros és az autós a kör végén kezet ráztak egymással.