Irigykedhetnek a Nexenre a többiek, újabb porschés megbízás érkezett

2024.08.03. 17:37

  • A Porsche már eddig is rakott Nexen gumikat az autóira, de most még szorosabbá válik az együttműködés. 
  • Az új Cayenne-eket az N'Fera SUV gumikkal szerelik fel. 
Cayenne GT exterior 3 4 Front Kopie 1 highres

A dél-koreai Nexen Tire gumiabroncsgyártó vállalat örömmel bejelentette, hogy eredeti alkatrész-beszállítói szerződés kötött a német Porschével. Ennek értelmében a harmadik generációs Cayenne-ekre a Nexen N'Fera Sport SUV gumik kerülnek - írta meg a Business Korea gazdasági szakportál.

A Nexen Tire Corporationt 1942-ben alapították Heung-A Tire Company néven. A cég 1985-től gyárt radiál abroncsokat Dél-Koreában. Jelenlegi nevét 2000-ben vette fel és ugyanebben az évben bekerült a koreai Kospi tőzsdeindex számításához figyelembe vett vállalatok közé. A gumiabroncsgyártó 2005-ben szerzett szabadalmi védettséget nanoméretű összetevőket tartalmazó termékeire.

A gumijai iránti kereslet növekedéséhez igazodva 2007-ben Kínában is nyitottak egy üzemet, miközben hazai piaci részesedésük 8 százalékról 20 százalékra emelkedett. A cég több mint kétezer embernek ad munkát és 120 országba exportálja gumiabroncsait. A nevében szereplő Nexen a „Next Century Tire” hitvallásra utal. Legnagyobb hazai versenytársai a Hangkook és Kumho. Az N'Fera Sport SUV prémium minőségű gumik a vállalat európai üzemének termékei. Tudják az összes kunsztot anyagminőségben és bordázatban, ami ahhoz kell, hogy viszonylag nagy sebességgel biztonságosan lehessen közlekedni velük az utakon. A Nexen egyébként 2016 óta szállít abroncsokat a Cayennekhez. Emellett a Porsche Panamera utcai vágtázókhoz és Macan SUV-khez használják a koreai cég gumijait.