A Snapchat sebességfiltere miatt okoztak balesetet, a vétlen sofőr az appot is beperelte

2024.08.03. 07:43

  • 2015-ben egy fiatal lány a Snapchat sebességfiletere miatt okozott súlyos balesetet.
  • A megengedettnél jóval gyorsabban hajtott és nem vett észre egy másik autót.
  • A baleset során a vétlen autóban utazónak maradandó agykárosodása lett.
  • A lány azt mondta, hogy csak szeretett volna három számjegyet elérni az appal, azért hajtott 172 km/h-val.
  • A sérült sofőr és ügyvédje beperelték a Snapchatet is, a bíróság pedig meg akarja hallgatni a vállalat igazgatóját.

Súlyos baleset történt Amerikában még 2015-ben, ahol egy nő az autójával belerohant egy másikba. A baleset során többen is súlyosan megsérültek, a vétkes autójában rajta kívül ketten utaztak. A baleset során a vétlen sofőr maradandó agysérülést szenvedett, ezért most perre ment egy nagyvállalattal az applikációjuk miatt.

A balesetet azonban az emberi hülyeség okozta. A vétkes autót egy akkor 19 éves lány vezette és a Snapchaten a sebességfilterrel szeretett volna képet készíteni. Ennek az a lényege, hogy figyeli a telefon mozgási sebességét az adott pillanatban és az értéket felrakja a fényképre. Az autót vezető lány azt mondta, hogy szeretett volna háromszámjegyű értéket a fényképre, ezért hajtott a baleset során 172 km/h-val (ez olyan 107 mp/h). Ezzel szemben a vétlen autós szabályosan, 89 km/h-val közlekedett a baleset idején.

Hiába volt szabályos, hogy ha a másik autóban utazó lány a megengedett sebességet jelentősen túllépte és hátulról belerohant. A vétlen autós sofőrje öt hetet az intenzíven töltött, közben kómában volt és nem épült fel teljesen, mert maradandó agykárosodása lett. Ügyvédjével nem csak a vétkes sofőr megfelelő büntetését szeretnék elérni, de a Snapchatnek is nekimentek.

Az eset után egyébként a 2013-ban lefejlesztett és feltöltött filtert 2021-ben visszavonták. Ez nem elég nekik és úgy néz ki, hogy a bíróság is mellettük áll. Behívták a vállalat vezérigazgatóját, aki a baleset idején már ebben a pozícióban dolgozott, sőt, ő vettette le a filtert 2021-ben. A Snapchat azzal védekezik, hogy a baleset során a fiatal lány nem vette figyelembe az alkalmazás figyelmeztetéseit, pedig abban szerepel, hogy ne használják vezetés közben.

Forrás: Carscoops