Videó: olyan ügyesen mentették a helyzetet többen az M7-esen, hogy azt tanítani kéne

2024.08.03. 06:56

Röviden:

  • Torlódás alakult az M7-es autópályán, az autók megálltak.
  • A belső sávban érkező Transporter sofőrje későn kezdett fékezni.
  • Mindenki tökéletesen reagált, így végül nem történt baleset.

Ezúttal végre egy olyan videót oszthatunk meg, ahol nem fogalmatlan idióták miatt foghatja a fejét a néző. Ezúttal egy necces szituáció végződött pozitívan, ráadásul azért, mert mindenki résen volt és ügyesen reagált.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

Az M7-es autópályán torlódott fel a sor, a kamerás autó – jó eséllyel Toyota Prius – teljesen meg is állt. Mögötte azonban érkezett egy T4-es Transporter, aminek a sofőrje nem ismerte fel a helyzetet időben, így már nem tudott volna megállni a Toyota mögött.

A Prius sofőrje figyelt, és gyorsan elindult előre, hogy a szalagkorlát felé kormányozva utat adjon a kisteherautónak. A külső sávból is kihúzódtak, illetve a Transporter sofőrje is hibátlanul manőverezett az így kialakított helyen.

A rengeteg rosszul lereagált, szomorúan végződő helyzet után jó olyat látni, ahol minden a helyén volt. A tanulság is egyértelmű: amikor hirtelen megáll a sor az autópályán a feladat nem ér véget ott, hogy sikerült megállnod, utána is muszáj figyelni, hiszen előfordulhat, hogy valaki későn veszi észre a torlódást.

Forrás: BP-i autósok