Defektet kapott az autószállító kamion az M0-son, a rakomány a szembe sávban kötött ki

2024.08.05. 13:58

  • Egy defekt következtében a külső sávból a középső elválasztó betonkorlátnak sodródott egy autószállító kamion az M0-s autóúton.
  • Az ütközéstől a korlát nem szakadt át, de egy autó átrepült a szembe sávba.
  • Szerencsére mindenki el tudta kerülni a további ütközést.

A Magyar Közút osztotta meg Facebook oldalán azt a videót, amelyen az látható, hogy az M0-s autóút 27-es kilométerénél Szigetszentmiklós közelében defektet kap egy autószállító kamion. A felvételen az eldurranó abroncs következtében a jármű azonnal irányíthatatlanná válik, majd az elválasztó betonkorlátnak ütközik. 

 Az ütközés ereje szerencsére nem törte át a betonkorlátot, de az autószállítóról az egyik autó a szembe sávba esett, ahol többet pördült. Szerencsére a szemből érkezők el tudták kerülni az ütközést. A baleset során az elkerülőútban is jelentős károk keletkeztek, összesen 7 darab betonelemet és több, mint 40 méter fénytörő hálót is ki kellett cserélni, illetve 1000 négyzetméteren volt szükség takarítási munkálatokra.

A Magyar Közút hozzáteszi, hogy hasonló balesetekre sajnos szinte lehetetlen felkészülni, ezért a kockázatok csökkentése szempontjából kulcsfontosságú, hogy vezetés közben kizárólag az útra figyeljünk, tartsuk be a sebességhatárokat és alkalmazzuk a jobbra tartást is.

Forrás: Index