Legendás Le Mans-i verseny Ferrari lángra kapott egy versenypályán

2024.08.06. 09:14

  • Kigyulladt egy ritka Ferrari 512M versenyautó Amerikában.
  • Valószínűleg eltört egy üzemanyagcső és a kifolyó benzin lángra kapott.
  • Az autó percekig égett, mire sikerült eloltani, állítólag főleg csak a karosszéria sérült.
  • Az autó valószínűleg Sam Posey autója volt, amivel 1971-ben harmadik lett a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Mindig szomorú ha egy ritka veterán autó valami miatt balesetet szenved vagy sérülést szerez. Különösen kellemetlen ha esetleg kigyullad és nem sikerül olyan hamar eloltani, hogy csak minimálisan károsodjon. Ezt történt most nemrég egy 1971-es Ferrari 512M versenyautóval is Amerikában a Watking Glen International versenypályáján. Az esetről a Reddtien osztottak meg két képet és azt írták mellé, hogy az eset már akkor történt, amikor a biztonsági és tűzoltószolgálat már hazament. Emiatt percekig lángolhatott az autó, mire megkezdték az oltást.

Később a kommentek között szerepel, hogy az autó még csak nem is ment gyorsan, amikor hirtelen lángra kapott. Nagyjából 30-cal hajthatott, amikor egy üzemanyagvezeték eltört és az abból kifolyó benzin meggyulladt. Azt is írták, hogy a tűz során főleg a karosszéria sérült, a váz és a motor valószínűleg megúszta. A lángokat sikerült időben megfékezni és arról sem érkezett hír, hogy bárki megsérült volna – az egyik képen a pilóta már az autó előtt áll.

1971 Ferrari 512m (car 1020) fire at Watkins Glen.
byu/Sea-Abbreviations294 inFerrari

Többen is feltételezik, hogy a kiégett 512M – ami az 512S átépített változata – Sam Posey autója volt, amivel több komoly versenyen is indult a '70-es évek végén. Később összeállt Tony Adamowicz-cal és elindultak a Le Mans-i 24 órás versenyen, ahol harmadikak lettek. Ha tényleg arról az autóról van szó, akkor az értéke szinte felbecsülhetetlen, így elég valószínű, hogy a jelenlegi tulaj helyreállítja majd az eset után.