Egy kaliforniai férfi ellopott egy tankszállítót, aztán elakadt vele a strandon

2024.08.06. 06:08

  • Egy 63 éves amerikai férfi ellopott egy katonai nyergesvontatót Kalifornia államban.
  • A férfit először egy parkolóban látták, majd értesítették miatta a hatóságokat.
  • Nem sokkal később elhajtott és egy helyi tengerparti parkban autókázott.
  • Menekülés közben elakadt a tengerparti homokban, de nem akart kiszállni hatósági felszólításra.
  • Végül könnygázzal szedték ki a járműből, az üldözés során négy különböző hatóság is jelen volt.

Különös eseménysorozat játszódott le Amerikában a Kalifornia állambeli San Luis Obispo városában július 31-én. A helyi sheriff irodája bejelentést kapott, hogy egy különös, katonainak tűnő jármű áll egy áruház parkolójában. A bejelentő összességében pontos volt, hiszen ez tényleg egy katonai jármű volt és nem sokkal korábban szállítás közben tulajdonította el egy ismeretlen tettes. Azt nem tudni, hogy hogyan jutott egy elvileg őrzött szállítmányhoz emberünk.

Mindenesetre a 63 éves tolvaj egy Oskosh M1070 Heavy Equipment Transporter (HET) típusú katonai nyergesvontatót nyúlt le, amit kifejezetten katonai nehézgépek vontatásához, mozgatásához terveztek. Olyan szerkezeteket mozgatnak vele, mint az önjáró tüzérségi járművek, páncélozott egységek, vagy tankok.

A bejelentés után a hatóságok kimentek a helyszínre, de a férfi már tovább indult a lopott vontatóval. Átment San Luis Obispo városán és elment a Montana de Oro State Parkba, ahol a tengerpartig jutott, ott azonban elakadt a mély homokban. Ekkor már nem csak a sheriff érte utol, de a katonai járművet körbevették a kikötői hatóságok, a kaliforniai parkőrök és a haditengerészet egységei is. Ennek ellenére a férfi nem akart kiszállni, végül néhány óra múlva egy könnygázgránáttal sikerült kicsalogatni.

A los angelesi férfit letartóztatták és nem csak autólopással vádolják, de csalással és közvagyon megrongálásával is, mivel a parkba a zárt kaput áttörve jutott be a katonai teherautóval. A nyomozás folyamatban van, viszont tekintettel arra, hogy hány különböző hatósági szerv vett részt az üldözésben, további vádemelésekre is számíthat. Ráadásul a sheriff posztja alapján a jármű, amit ellopott alaphangon is 500 000 dollár, átszámolva 181,5 millió forint.

Forrás: The Drive