Újabb, könnyen megelőzhető halálos baleset történt

2024.08.06. 14:32

  • Egyetlen hétvége alatt két balesetet is okoztak ittas sofőrök Tolna vármegyében.
  • Az egyik tragédiába torkollott, a másik személyi sérülés nélkül zárult.
  • A rendőrség mindenkit arra kér, hogy ne vezessen ittas állapotban és ne üljön olyan sofőr autójába, aki alkoholt fogyasztott.

Augusztus első hétvégéjén négy baleset helyszínén intézkedtek a Tolna vármegyei rendőrök, amelyek közül kettő ittas vezetés miatt történt. Vasárnap délután egy 75 éves szakcsi férfi túl gyorsan próbálta bevenni a 6507-es út egyik jobbos kanyarját, lesodródott az útról és egy fának csapódott.

08.05. halálos.1

Az autóban négyen utaztak: a sofőr könnyebb sérülésekkel megúszta, a hátsó ülésen utazó gyermek és 29 éves nő súlyosan megsérült, a jobb első ülésen ülő 31 éves férfi a helyszínen az életét vesztette. A rendőrség a baleset után megállapította, hogy a sofőr ittasa állapotban vezetett, a 7 éves gyermeknek nem volt gyerekülése, ráadásul sem ő, sem a mellette utazó nő nem volt bekötve.

Nem sokkal korábban, szombat este egy bajai férfi is bajba került. Az 55-ös főúton haladt, mikor Pörböly közelében áttért a szemközti forgalmi sávba, majd az út melletti árokba csapódott, és felborult. Bár a sofőr sérülés nélkül megúszta a balesetet, a kiérkező rendőrök több terhelő körülményt is feltártak. A férfi a balesetet megelőzően engedély nélkül vitte el barátnője autóját, ittas állapotban volt, ráadásul korábban eltiltották a járművezetéstől, a jogosítványát pedig azóta sem szerezte vissza.

„Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mekkora baleseti kockázatot vállal az, aki ittasan ül a volán mögé. Az egyik ilyen hétvégi balesetnek tragédia lett a vége. Az egyéni felelősségvállalás jegyében mindenkit kérünk, hogy a saját és a mások testi épsége érdekében NE VEZESSENEK ITTASAN, az utasok pedig NE ÜLJENEK olyan sofőr mögé, aki a vezetés megkezdése előtt alkoholos italt fogyasztott.

A biztonsági öveket pedig nem lehetőség, hanem kötelezettség mindenkinek bekapcsolni. Legyünk felelősségteljesek!" - zárul a rendőrség közleménye.

Forrás: police.hu