Búcsút int a Rossman a Tesláknak Musk miatt

2024.08.07. 12:52

  • Kivágja a Teslákat a saját flottájából a Rossmann. Nem az autókkal van baj, hanem Elon Muskkal és Donald Trumppal. 
  • Más okból, de több német nagyvállalat is elköszönt a Tesláktól. 
B RKL20230401007

A magyarországi hálózattal is rendelkező német drogérialánc, a Rossmann nem vásárol további Teslákat azt követően, hogy Elon Musk, az autógyártó vezérigazgatója beállt Donald Trump volt amerikai elnök 2024-es elnökválasztási támogatói közé – írja a a CNBC.

Trump nyíltan kamunak minősíti a klímaváltozást, ami ellenkezik a Tesla küldetésével a környezettudatos autózás megteremtése terén –derült ki a német drogéria szóvivőjének szavaiból. A Rossmann évente nagyjából 180 elektromos autót vásárol céges flottájába. A Bloomberg értesülése szerint jelenleg 38 Teslája van. Ezeket tovább használják, a flottás futamidő lejártáig. 

Musknak a Joe Biden elnökjelölti visszalépését követelő sajtókampány és Trump elleni merényletkísérlet után jutott eszébe az az ötlet, hogy támogatni kellene a volt elnököt, akinek 2024-es győzelmi esélyei akkoriban a csúcson voltak. Nem gondolt azokra a felmérésekre, amelyek szerint nyilvános „bohóckodásai” és „politikai hencegései”átlépték sok autós tűrésküszöbét, azaz rontják a Tesla imázsát.

Németek kontra Musk

Korábban Trump stílusához illő tiszteletlenséggel írt az X-en azokról a német környezetvédőkről, akik kifogásolták, hogy a Tesla németországi üzemével összefüggésben fairtásra készül és túl sok vizet használ az akkumulátorgyártáshoz. Azt írta, hogy ezek a demonstrálók vagy a legbutább ökoterroristák a világon vagy azoknak a bábjai, akiknek rossz szándékaik vannak a természettel szemben.

A német SAP szoftverfejlesztő óriás néhány hónappal ezelőtt szintén bejelentette, hogy nem vásárol céges autóflottájába Teslákat. Ezt azzal indokolta, hogy az autók ára jelentősen ingadozik, ami kiszámíthatatlanná teszi a használatukkal kapcsolatos kiadásokat. A szintén német Sixt autókölcsönző cég ugyanezzel az indokkal szintén búcsút intett az amerikai autógyártó autóinak.