Videó: előzött a Peugeot, de jött egy busz

2024.08.09. 06:07

Röviden:

  • Egy Peugeot 406 szeretett volna megelőzni egy másik autót Eplény közelében.
  • Nem fért vissza időben, a szemből érkező busz sofőrje mentette a helyzetet.
  • A busz vészfékezett, így ezúttal nem történt baleset.

A 82-es főúton, Eplény közelében vett fel egy hajmeresztő előzést a BpiAutósok egyik olvasójának menetrögzítő kamerája a közelmúltban. A videón először az látszik, ahogy a távolsági busz vészfékez, de ekkor még nem derült ki, hogy miért.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

Pár tizedmásodperccel később tűnik fel egy Peugeot 406, aminek a sofőrje szűk előzésbe kezdett, amit láthatóan nem tudott időben befejezni. A helyzetet a buszsofőr mentette, aki felismerte, hogy itt azonnal vészfékezni kell - erre utalnak a villogó féklámpák is -, különben összeütköznek a Peugeot-val.

Cipőkanállal ugyan, de a 406 végül visszafért ütközés nélkül, miközben leszorította azt autót is, amit megelőzött. Utóbbi sofőrje is ügyesen reagált, hiszen a felvétel alapján ő is el tudta kerülni, hogy nekimenjen a Peugeot.

Ebből a felelőtlen előzésből ezúttal nem lett baleset, de azt érdemes megjegyezni, hogy sok ilyen eset végződik szerencsétlen. Abban pedig biztosak vagyunk, hogy a buszon utazók se örültek a vészfékezésnek. Reméljük, hogy a buszon se sérült meg senki.

Forrás: BP-i autósok