Vészhelyzeti gyűlést tart Dél-Korea az elektromos autók okozta tüzek miatt

2024.08.10. 09:05

  • Dél-Korea közlekedési minisztériuma bejelentette, hogy vészhelyzeti gyűlést tart az elektromos autók okozta tűzesetek miatt.
  • Múlt héten Incheon városának egyik mélygarázsában kapott lángra egy elektromos Mercedes-Benz.
  • Egy forrás szerint az egyik intézkedés az lehet, hogy az országban minden elektromos autó esetében kötelezővé teszik az akkumulátor gyártójának pontos feltüntetését.

Dél-Korea közlekedési minisztériuma bejelentette, hogy több más állami szerv képviselőivel közösen vészhelyzeti gyűlést tartanak az elektromos autók okozta tűzesetek miatt. Bár a statisztikai adatok szerint egy elektromos autó kisebb eséllyel kap lángra egy belső égésű motoroshoz képest, amennyiben mégis kigyullad, hatalmas pusztítást képes végezni, eloltani pedig rendkívül nehéz.

AEN20240802002400320 02 i P4.gif

Múlt héten Incheon városának egyik mélygarázsában kapott lángra egy elektromos Mercedes-Benz. A tüzet végül több mint 8 óra után sikerült megfékezni, közben körülbelül 140 autó megrongálódott, 23 embert pedig füstmérgezéssel szállítottak kórházba.

A kormány "hamarosan" bejelenti a tervezett biztonsági intézkedéseket, amelyekre az emberek megnyugtatása miatt is szükség lenne.

Egy közlekedési minisztériumhoz közeli forrás szerint az egyik ilyen intézkedés az lehet, hogy az országban minden elektromos autó esetében kötelezővé teszik az akkumulátor gyártójának pontos feltüntetését. Természetesen a törvények eddig is előírták számos adat, például az átlagfogyasztás jelölését a különböző modellek esetében, de az akkumulátor gyártóját jelenleg nem kötelező megnevezni.