Belerongyolt egy terelésbe, majd visszatolatott a lehajtóig egy teherautós az autópályán

2024.08.13. 13:37

  • Valószínűleg elnézte a lehajtót, ezért az autópályán tolatott egy teherautós.
  • Először átrongyolt egy terelésen, majd több sávon keresztül visszatolatott a lehajtóig.
  • Egy autós is így tett, csak ő a felhajtón próbált meg visszatolatni.

Szinte hihetetlen felvételeket rögzítettek a napokban az autópályák fenntartásáért felelős MKIF Zrt. kamerái. Az elsőn egy teherautós elvétett egy lehajtót. Ahelyett, hogy továbbmegy és néhány perc pluszért cserébe lehajt egy későbbin, inkább berombolt a forgalomtól elzárt területre és kidöntött pár sávos táblát.

Itt még ki is szállt megnézni, hogy a teherautó kapott-e a táblától, majd visszaült és az autópálya forgalmával nem foglalkozva tolatni kezdett. Egy darabig a belső sávokban tekert, majd kiment a leállóba és ott gurult el a lehajtóig, ezután eltűnt. Ebben a történetben már azzal veszélyeztette a saját maga és mások testi épségét, hogy nagy fékkel berongyolt a terelésbe, majd azzal is, hogy kiszállt és a forgalom mellett sétálgatott. Ezt az egészet tetézte a tolatással.

Hasonlóan veszélyes helyzetet teremtett később egy személyautó sofőrje is, aki valószínűleg szintén elnézte a lehajtót, ezért lefékezett, majd tolatni kezdett. Ő tudta az egészet fokozni azzal, hogy ki sem ment a leállósávba, hanem a külsőben tolatott, majd megpróbált visszagurulni a lehajtón, ahol éppen jöttek, ezért inkább megállt.

Hangsúlyozzuk, de az MKIF is kiemeli, hogy még véletlenül se tolasson senki autópályán, mert balesetveszélyes. Ezzel nemcsak a saját, de mások testi épségét is kockáztatja a sofőr. Inkább számolj rá az utadra pár percet és hajts ki egy következő lehajtón, mint hogy súlyos balesetet okozz.