Büntetőfékezett egy rendőrautó sofőrje, majd átvágott a záróvonalon

2024.08.13. 07:14

  • Egy autós beragadt a belső sávba az M1 és az M7 bevezető szakaszán.
  • A mögötte érkező rendőrautó szerette volna kielőzni, de amikor másodjára sem tudta, akkor bevágott elé és állóra fékezte.
  • A büntetőfékezés miatt az ORFK közleményt adott ki, miszerint elhatárolódnak.
  • A rendőrautó sofőrje ellen valószínűleg vizsgálat indult.

Váratlan eseménysorozatot rögzített egy személyautó kamerája augusztus másodikán az esti órákban. Éppen az M1-es és M7-es autópálya bevezető szakaszán haladt, amikor a belső sávban felejtette magát egy autós. Lassan beért mögé egy rendőrautó, de emberünk még ekkor sem volt hajlandó elhagyni a sávot.

Amikor a rendőrautó sofőrje kisorolt, hogy végre tudjon haladni, akkor a belső sávban ragadt autós szintén úgy gondolta, hogy ő most kijjebb megy eggyel, ezzel megint lassításra kényszeríve a hatóság autóját. Ez volt az a pont, ahol betelt a pohár a rendőrautó sofőrjének, agresszívan megelőzte az autóst, bevágott elé, majd erőteljes fékezésbe kezdett. A kamerás autó sofőrje szerint a bevezető szakasz középső sávjában a rendőrautó állóra fékezett, miközben semmilyen megkülönböztető jelzést nem használt. Ezután nem sokkal ismét megjelent mellette, amit csak úgy tehetett meg, hogy a rendőrautó sofőrje átlépte a záróvonalat.

Ez egy egyértelmű büntetőfékezés, ami pont a hatóság embereitől váratlan. Olyannyira tiszta a szituáció, hogy a police.hu-n az ORFK nemrég közleményt adott ki, amelyben elhatárolódnak a rendőrautó vezetőjétől. Hozzátették, hogy az esettel kapcsolatban a szükséges intézkedéseket megtették, tehát valószínűleg belső vizsgálat indult a sofőr ellen.

Azt el kell ismerni, hogy nagyon idegesítő, amikor az embereknek fogalma sincs a többsávos közlekedésről és beragadnak olyan helyekre, ahol semmi keresnivalójuk. Ettől függetlenül a büntetőfékezés nem megoldás, ráadásul veszélyezteti a közlekedés biztonságát.