Maga alá gyűrt a vonat egy figyelmetlen autóst Tolna vármegyében

2024.08.14. 15:35

  • Vonat elé hajtott egy nő Tolna megyében autójával, nem élte túl a balesetet.
  • Még aznap este egy fiatal eddig ismeretlen okokból letért az útról és árokba hajtott, autója tetejével egy betonoszlopnak ütközött. Nem élte túl az esetet.
  • Egy részeg férfi sisak nélkül robogózott utasával, de elestek és ő súlyosabb, utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.
  • Később kiderült, hogy jogosítványa sem volt.

Szomorúan indult az augusztus Tolna vármegye útjain a rendőrség egy friss közleménye szerint. Egy 74 éves bajai nő autójával közlekedett 13-án, kedden a koraesti órákban, amikor a tilos jelzések ellenére a sínekre hajtott autójával egy átjáróban. Az akkor éppen arra közlekedő Dombóvár és Baja között közlekedő vonat maga alá gyűrte az autót, amelyben a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még a helyszínen életét vesztette. A vonat fékezett, de csak lassan tudott megállni, a rajta utazók közül senki sem sérült meg.

Még ugyanazon a napon az esti órákban egy 21 éves férfi közlekedett autójával Tolna-Mözsön, amikor eddig ismeretlen okokból elvesztette uralmát a járműve felett. Letért az útról a füves árokba, egy kocsibeálló beton szerkezetén megugrott, majd tetővel előre egy szintén beton villanyoszlopnak csapódott. Olyan súlyos sérülései keletkeztek a baleset során, hogy a mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Nem sokkal később pedig Györkönyben történt súlyos baleset, amikor egy ittas férfi egy rendszám nélküli robogóval akart elindulni utassal együtt. Nem jutottak messzire, elestek és a férfi súlyos sérüléseket szenvedett, utasa pedig könnyebben sérült, sisakot egyikőjük sem viselt. Amikor megszondáztatták a motorost, kiderült, hogy nagyon magas a légalkohol szintje, illetve később bevallotta, hogy jogosítvánnyal sem rendelkezik. Az már csak hab a tortán, hogy rendszám nélküli kismotorral, segédmotoros kerékpárral utast nem szabad szállítani.

Forrás: Police.hu