Gyárilag páncélozott Corollát kínál a Toyota. Igen, Corollát

2024.08.15. 17:50

Röviden:

  • Brazíliában rengeteg a gyilkosság, sokan félnek.
  • Az átlagember számára is könnyebben elérhető, páncélozott autókat tett elérhetővé a Toyota.
  • Nemcsak új, hanem használt Toyoták is elláthatók ilyen védelemmel.
  • A Corolla szedánhoz, a Corolla Crosshoz, a Hiluxhoz és az SW4-hez rendelhető páncélozás.

Brazíliában elképesztően magas a gyilkosságok száma: tavaly 39500 embert öltek meg az országban. Bár ez a szám már alacsonyabb, mint a korábbi években, még így is drámaian magas. Sokan félnek, de nem mindenkinek van pénze rá, hogy hatalmas, páncélozott luxuslimuzinokkal védje magát. Erre a problémára nyújthat megoldást a Toyota.

Forrás: Toyota Brazil
Forrás: Toyota Brazil

A brazil Toyota gondol a kisebb büdzsével rendelkező ügyfelekre is, akik veszélyben érzik magukat. A japán autógyártó szövetkezett a páncélozás helyi szakértőivel, az Avallonnal, a Carbonnal, az Evolution Blindagensszel és a Parvi Blindadosszal.

A Toyota kínálatában így megjelenhetnek a támadások ellen hatékonyan védő, de többek számára elérhető modellek. A páncélozható modellek között ott van a Corolla szedán, a Corolla Cross, a Hilux és a számunkra kevésbé ismert SW4 is. Ezek a modellek nemcsak újonnan kérhetők páncélozott verzióban, a használt darabok utólag is módosíthatók. Utóbbinál a legöregebb autó is maximum 2020-as lehet.

Forrás: Toyota Brazil
Forrás: Toyota Brazil

Kevés konkrét részletet osztottak meg: annyi biztos, hogy a páncélozással foglalkozó cégek speciális anyagokkal erősítik meg a kasznit, illetve vastagabbra cserélik az üvegeket. Mindez azt jelenti, hogy a megerősített Toyoták így már ellenállnak baseball ütőknek, vascsöveknek és akár kisebb kaliberű lőfegyvereknek is.

Komolyabb tűzerővel szemben természetesen már ezek a páncélozott Toyoták is kevésnek bizonyulnának, de egy kisebb támadás ellen ennyi is bőven elégnek tűnik. Az átalakítás árát nem közölték.

Forrás: Toyota Brazil