Te! Belső sávban tötymörgő opeles, resszkess!

2024.08.16. 05:59

Röviden:

  • Nógrádban civil autókkal ellenőriztek a rendőrök.
  • Több szabálytalan autóst is lefüleltek.
  • Volt, aki záróvonalat lépett át, és olyan is, aki lassan haladt, de nem tartott jobbra.

A Nógrád megyei rendőrök civil rendőrautókkal tartottak ellenőrzést a közelmúltban. A Közlekedésrendészeti Osztály egyenruhásai elsősorban a gyorshajtókkal szemben szerettek volna így fellépni, de közben lefüleltek más szabálysértőket is.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Két tanulságos esetről videót is megosztottak. Az egyik felvételen az látszik, ahogy Salgótarján és Somoskőújfalu között egy autó a záróvonal ellenére is veszélyesen előz. Az autó sofőrje nem úszta meg: a rendőrök megállították és felelősségre vonták.

Bátonyterenye és Mátraverebély között is fogtak egy másokat bosszantó, szabálytalan autóst. Az öreg Opel Corsa sofőrje a kétsávos főúton a belső sávban haladt, méghozzá nagyon lassan, ezzel együtt nem volt hajlandó kimenni a külsőbe.

A rendőrök felvételén jól látszik, ahogy a belsőben poroszkáló autót több másik közlekedő is utolérte, de a sofőrt ez nem érdekelte. A civil rendőrautóval végül megállították a Corsát, és felelősségre vonták a vezetőjét, amiért nem alkalmazta a kötelező jobbratartást. A rendőrség azt mondja, hogy a baleset-megelőzési célú ellenőrzések folytatódnak.

És a címadó plakát:

Forrás: Police.hu