Térdig érő fűben, egy mezőn állnak a vadonatúj eladatlan Tesla Model 3-ak Floridában

2024.08.16. 08:26

  • Térdig érő fűben tárolják a Tesla Model 3 Highlandeket a floridai Tampa városában.
  • Az ott található kereskedés és még néhány környékbeli is itt tárolja az autóit, miután az elosztóközpontban kisebb torlódás alakult ki.
  • A mély fű alatt laza a talaj és bogarak, állatok is beköltözhetnek az autóba.
  • A kereskedés tud a dologról, de elmondták, hogy minden autót lemosva, kitisztítva adnak át.

Az megszokott, hogy egy autókereskedés vagy egy elosztóközpont felhalmozódott raktárkészlettel bír egy adott típusból. Ezeket jellemzően nagy betonozott, vagy legalább sóderes placcon tartják elkerítve, csak nem Floridában. Legalábbis nemrég egy Reddit felhasználó tett közzé néhány fotót arról, hogy egy mezőn állnak szanaszét vadonatúj Tesla Model 3 Highlandek, körülöttük pedig lassan térdig ér a szép dús, zöld fű.

A helyszín Tampa városa mellett található és egy helyi Tesla kereskedéshez tartozik, illetve néhány másik állambeli üzlet is itt tárolja az autóit. A poszt után a The Drive nevű magazin írt a kereskedésnek, akik elmondták, hogy kisebb feltorlódás alakult ki a helyi központjukban, ezért tárolták le itt az autókat. Ezek teljesen új, még regisztrálatlan autók és a Reddit felhasználó szerint mind 2024-es gyártású. Azt is írta, hogy az autók hónapok óta egy helyben állnak, ami nem biztos, hogy ilyen környezetben előnyös.

Does anyone know what this is? Hundreds of Model 3’s in an overgrown lot.
byu/LSDBunnos inTeslaModel3

Bár a Tesla Model 3-nak nincs nagyon olyan alkatrésze, ami nekiállna korrodálni a vizes fűben, a laza talajon kellemetlen lehet, ha elkezd süllyedni egy nagyobb eső után. A másik, hogy abban a régióban bogarak, rágcsálók de akár kígyók is előfordulhatnak, akik ilyenkor szívesen húzzák meg magukat akár az autó zugaiban.

Kérdésre a tampai kereskedésnél elmondták, hogy minden leszállított autót tökéletesen lemosva és kitakarítva adnak át, így elméletileg nem eshet meg, hogy benne marad valamilyen állat ha esetleg korábban beleköltözött. Azt viszont nehéz garantálni, hogy esetleg kisebb bogarak nem alakítottak ki fészket az autó egy rejtettebb pontján.

Forrás: TheDrive