80 helyett 225 – Amerikában sem aprózzák el az utcai versenyzést

2024.08.17. 06:59

  • Utcai versenyzőkre csapott le a louisville-i rendőrség augusztus 8-án.
  • Egy Dodge Charger a megengedett 88 km/h helyett 225-tel hajtott.
  • Egy Durango és egy Mustang éppen megkezdett egy versenyt, miközben civil járőrautók haladtak mögöttük.
  • A hatóságok lefoglalták az autókat és hat hónapig visszatarthatják őket egy rendelet szerint.
  • A versenyek résztvevőit egyenként 1000 dolláros bírsággal sújtják.

Az utcai autóversenyzés egy különösen veszélyes sportág, ezért nem véletlen, hogy a hatóságok szinte mindenhol kiemelt szigorra kezelik. Erre jó példa Amerikában a Kentucky állambeli Louisville városában augusztus 8-án történt eset, amikor a hatóságok egy nagyobb csoportot kapcsoltak le versenyzés közben.

Különösen kínos lehetett egy régebbi Ford Mustang és egy Dodge Durango sofőrjének, akik a verseny megkezdése előtt nem vették észre, hogy civil rendőrautók követték őket. Ezzel együtt megfogtak egy Dodge Challengert is, ami az 55 mph-s (88 km/h) legnagyobb megengedett sebesség mellett 140 mph-val (225 km/h) hajtott. Ezek csak kiugró példák voltak, de az ellenőrzés során számos autót lefoglaltak és trélerrel a rendőrségi telephelyre vontatták őket, sofőrjeiket pedig letartóztatták.

Az illegális utcai autóversenyzés régóta probléma az államban, ezért létrehoztak egy rendeletet, ami bővítette a hatóságok eszköztárát. Ennek értelmében az ilyen tevékenység során lefoglalt járműveket hat hónapra elzárhatják telephelyükön, míg a sofőrjüket egyenként 1000 dolláros (358 000 forint) bírsággal sújthatják, és ebben még nincsenek benne egyéb tételek – például az autó tárolásának díja. A helyi rendőrök a tavalyi évhez képest kevesebb utcai versenyzővel találkoznak, de az ellenőrzésekkel továbbra sem hagynak fel, mert így is akad fogás bőven.

Forrás: Carscoops