Az Acura megerősítette: jön az elektromos NSX

2024.08.19. 10:22

Röviden:

  • Érkezik az NSX harmadik generációja, ami már teljesen elektromos lesz.
  • Erről az Acura globális ügyvezető alelnöke, Shinji Aoyama beszélt egy interjúban.
  • Az újdonság az NSX szellemi utódja lesz, de még nem biztos, hogy NSX lesz a neve.
  • A típust 2027-ben vagy 2028-ban tervezik bemutatni.

Az eredeti Honda - és Acura - NSX az egyik legnagyszerűbb japán sportautó, ami valaha készült. A tökéletes balanszú, szívómotoros műremek fejlesztésében még Ayrton Senna is részt vett, és a kora ellenére a csodás vezethetősége a mai napig mérce.

Az NSX második generációja bár remekül sikerült, nem tudta megismételni azt a sikert, amit a közel tökéletes, első generációs. Mivel az NSX mára egy legendás típusjelzéssé vált, kihagyott ziccer lenne a japánoktól, ha nem készülne belőle új változat. Az Acura megerősítette: tényleg érkezik az új NSX, de az biztos, hogy sokan csalódnak majd benne.

Shinji Aoyama, a márka globális ügyvezető alelnöke egy interjúban elmondta, hogy 2027-ben vagy 2028-ban érkezik egy új sportautójuk. Hozzátette, hogy bár az még nem biztos, hogy NSX-nek hívják majd, az biztos, hogy az ikonikus sportautó utódának szánják. Mivel közeleg a teljes elektromos átállás, az új modell is elektromos lesz.

Az újdonságról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Honda új Zero Series platformjára épül majd. Aoyama elmondta, hogy nagy erőkkel dolgoznak rajta, hogy az új platform könnyebb legyen, és egy valóban sportosan vezethető autó legyen a végeredmény. Egyébként korábban, 2021-ben már az Acura alelnöke, Jon Ikeda is elmondta egy interjúban, hogy a jövőben érkezik egy harmadik generációs NSX.

Nagy a nyomás a Honda és az Acura mérnökein, hiszen az első NSX egy hibátlan, kezes sportautó volt. A második generációs NSX bár nem tudott akkora ikonná válni, mint az elődje, így is egy pompásan sikerült sportautó volt. Nem lesz egyszerű megközelíteni a nagy elődöket, hiszen azok szinte elérhetetlenül magasra tették a lécet.

Forrás: Motor1