Belépőszintű versenyautót faragnak a BMW M2-ből

2024.08.21. 13:54

  • Egy belépőszintű versenyautó készít a BMW az M2-ből.
  • Az 480 lóerős M2 versenyváltozata 2026-ban érkezik.
  • A BMW M divíziója nem árult el semmilyen technikai részletet a készülő autóról.

A legkisebb M-es BMW annak ellenére, hogy sokan kritizálják a külseje és a súlya miatt, nagy népszerűségnek örvendhet. Aki egy jó sportautót akar, annak ott a sima M2, aki nagyon ki akar tűnni vele, annak pedig ott az M2 M Performance. Azóta kijött a 20 lóerővel erősebb faceliftelt verzió, 2026-ban pedig úgy néz ki, versenyautóként is kapni lehet.

A BMW M divíziója X-en osztott meg pár fotót egy félig álcázott BMW M2-ről, azzal a szöveggel, hogy A BMW M Motorsport új belépőszintű versenyautója 2026-ban érkezik!

Négy képet kaptunk az autóról, de más információt nem. Csak találgatni lehet, hogy pontosan milyen kategóriát jelent a belépőszint a BMW-nél, de valószínűleg a GT4 alattit, ugyanis a bajorok GT3-ra és GT4-re gyártanak M4-eket.

Viszont az is benne van a pakliban, hogy a verseny-M2 saját versenyszámot kap, ahogy a Ford csinálta a Dark Horse R esetében.

A BMW M2 3 literes sorhatosa 480 lóerős (a facelift óta) és automata mellett manuális váltóval is kapható. Hátsókerék-hajtásával és 600 Nm nyomatékával tempós, miközben 1725 kiló. A verseny verzió valószínűleg ennél jelentősebb könnyebb lesz.