Két 2,5 tonnás SUV-t is felfogott a sorompó

2024.08.25. 09:05

  • Hatan lógtak be egy michigani autókereskedésbe, hogy ellopjanak hat Dodge Durangót.
  • Öt SRT-t és egy simát indítottak be, majd megpróbáltak kihajtani.
  • A biztonsági kapu kettejüket felfogta, később a rendőrség öt embert elfogott.
  • Egy 24, két 17 és két 16 éves elkövetőt azonosítottak, egyikük még szökésben van.
  • A kapu készítőjének jó reklám lehet ez az eset, megfogta a 2,5 tonnás autókat.

Megvan az a jelenet a filmekben, amikor a főhős vagy a főgonosz autóval áttör bármilyen biztonsági kapun? Úgy semmisül meg az anyag, mintha papírmasé lenne, de a valóságban ez nem feltétlenül van így. Ezzel kellett most szembesülnie néhány autótolvajnak, akik beszorultak egy ilyen kapu alá. Két Dodge Durangót szerettek volna ellopni, de a kapu erősebbnek bizonyult, mint a két 2,5 tonnás SUV.

Az eset Amerikában történt, a Michigan állambeli Warren városában a Ground Effects Automotive kereskedésében. Hat tolvaj jutott be hétfőn kora reggel a cég parkolójába, ahonnan hat nagy teljesítményű autót terveztek ellopni. Végül öt SRT-t és egy hagyományos Durangót indítottak be, majd megpróbáltak elhajtani. A parkolóból kivezető utat egy sorompó zárta le, de úgy gondolhatták, hogy ezt könnyedén átszakítja a súlyos SUV. Az első autós beszorult a kapu alá, majd jött társa, de ő sem jutott át. Valószínűleg a biztonsági övet sem használták, így különösen fájó pofon lehetett szembenézni a valósággal.

Az utcáról többen is látták, hogy mi történik, ezért értesítették a rendőröket, akik szinte azonnal a helyszínre értek. A hatóságok egy 24, két 17 és két 16 éves fiatalt azonosítottak, közülük ötöt el is fogtak, egynek sikerült elmenekülnie. Nagyjából 500 ezer dollár, átszámítva szűk 168 millió forint értékben próbáltak autót lopni, de végül csak súlyos károkat okoztak.

Az eset jó reklámot jelent majd annak a vállalatnak, aki a biztonsági kaput telepítette. Többen is kiszúrták, hogy egy StrongArm M30 vagy M50 típusú kapuról van szó, ami a washingtoni HySecurity terméke. Azzal reklámozzák a kaput, hogy akár egy teherautót is képes megállítani, ezek után pedig semmi kétség, hogy ennek az állításnak van igazságalapja.

A másik érdekesség, hogy a fiatalok benzineskannákkal mentek autót lopni, ezért sokaknak már akkor gyanúsak voltak, amikor belógtak a telephelyre. Valószínűleg hallottak arról az esetről, aminél egy bűnbanda tíz Ford Raptort lopott ki egy kereskedésből. Bár izgalmas autós üldözésnek ígérkezett, nem lett belőle semmi, mert a kereskedés minimális benzinnel tárolta autóit, az első kútnál elfogták az elkövetőket.

Forrás: Carscoops