Kisiklás, pályahiba, két gázolás – fekete napja van a MÁV-nak


  • Fekete napja van ma a MÁV-nak.
  • A tegnapi kisiklás miatt a Keleti pályaudvar nem fogad vonatokat, miközben pályahiba miatt a Nyugati pályaudvarra érkező vonatok késnek, délelőtt pedig két embert is elgázolt egy-egy vonat.
  • Ma jobb, ha senki sem száll vonatra!

Ahogy tegnap megírtuk, a Keleti pályaudvarnál kisiklott egy vonat. A műszaki mentés idejére teljesen lezárták a pályaudvart, így ma egyetlen vonatot sem indítottak el a Keletiből. A cikk írásakor már az utolsó kisiklott kocsit helyezik a sínekre, így néhány órán belül újraindulhat a forgalom.

A MÁVINFORM azt írta nemrég, hogy pályahiba miatt a ceglédi vonalon is 20-40 perces késésekre, valamint rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani, mert Kőbánya alsó és a Nyugati pályaudvar között egy szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok.

Eközben két gázolás is történt hétfő délelőtt a MÁVINFORM Facebookon megosztott posztjai alapján. Az első alkalommal a Kassáról Hatvanba tartó Hernád InterCity (IC 189) gázolt el egy embert Mezőkövesdnél, emiatt 11 óráig megállt a forgalom egy vágányon. Szintén a baleset miatt a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon közlekedő vonatoknál 20-40 perces késés volt, azonban a posztok alapján már befejeződött a helyszínelés. További fennakadásokat ezen a vonalon a vasárnap esti baleset okozhat továbbra is.

A másik baleset Felsőgödnél történt, ahol a Nyugati pályaudvarról Vácra induló S70-es vonat gázolt el egy embert.  Emiatt szintén egy vágányon szünetelt a forgalom, a vonalon 10-30 perces késésekre lehetett számítani. Közben a MÁVINFORM frissítette oldalát, és ezen a szakaszon is befejezték a helyszínelést.

Forrás: 444