Egy elveszett pénztárca miatt zárták le a német autópályát

2024.08.28. 06:06

  • Egy 33 éves német férfi az egyik pihenőben az autója tetején hagyta a pénztárcáját, majd elindult.
  • A férfi, amikor észrevette a hibát felhívta a rendőrséget, hogy segítsenek előkeríteni a pénztárcát.
  • A pénztárca tartalma 1,5 kilométeres szakaszon szóródott szét az A8-as autópályán. Hogy összeszedhessék az iratokat, a pályát le kellett zárni.

Egy család nyaralását mentette meg a bayreuthi autópálya-rendőrség. Történt ugyanis, hogy egy elkeseredett édesapa tárcsázta a segélyhívót és közölte a diszpécserrel, hogy pénztárcáját az irschenbergi pihenőnél az autója tetejére rakta, majd elindult az A8-as autópályán Salzburg felé. Nem sokkal később a családfő koppanást hallott, ekkor jutott eszébe, hogy az autója tetején felejtette a pénztárcáját, ezért a következő pihenőnél felhívta a rendőrséget.

Nem sokkal később a rosenheimi rendőrség járőrei a pihenőbe érkeztek és elindultak a családfővel, hogy megkeressék a pénztárcát. Meg is találták, körülbelül 1,5 kilométeren keresztül, az autópályán szétszóródva a pénztárcában lévő 500 eurót, valamint a benne lévő számos igazolványt és iratot. A rendőrség újabb járőrök segítségét kérte az esethez, hogy összeszedhessék a pénztárca tartalmát. A kiérkező járőrök lezárták az A8-as számú autópályát és körülbelül negyedóra alatt sikerült összeszedniük a pénztárcában lévő dolgokat.

Ezután a figyelmetlen 33 éves családapa átnézte az összeszedett iratokat, majd megnyugodva konstatálta, hogy a készpénz, az összes papír és irat hiánytalanul előkerült. Mindezek után a család már nyugodtan mehetett el az olaszországi vakációjára. A 33 éves bayreuthi férfi személyesen is és minden más létező felületen is megköszönte a rendőrség segítség.