Alig van olyan vásárló, aki pályára viszi az M5-ös BMW-jét

2024.08.30. 15:14

  • Bár BMW M jelölésű sportos modelljei a közutak mellett akár versenypályán is megállják a helyüket, tűnik az M5 tulajdonosok túlnyomó többsége nem él ezzel a lehetőséggel.
  • Ennek ellenére a BMW számára továbbra is fontos, hogy aki pályára vinné az autóját, megtehesse.
  • Az M5 konzervatív használatára a vásárlók kiléte is magyarázatot adhat.

A BMW M jelölésű sportos modelljei hagyományosan úgy készülnek, hogy a közutak mellett akár versenypályán is megállják a helyüket. Ennek ellenére úgy tűnik, a BMW M5 tulajdonosok túlnyomó többsége soha sem él ezzel a lehetőséggel.


„Ami az M5 vásárlókat illeti, tudjuk, hogy csak egy nagyon kis százalékuk vezeti akár egyetlen egyszer is pályán. De többször? Azt mondanám, szinte senki” – mondta Daniela Schmid, az M5 termékmenedzsere.

Mindez akár magyarázhatná is azt, miért lett olyan iszonyatosan nehéz az M5 legújabb kiadása. Elvégre ha ennyire kevesen használják versenypályán, a plusz tömeg nem sokat számít. Ám Schmid szerint nincs szó ilyesmiről: „Fontos számunkra, hogy az M-es modelljeinket versenypályán is lehessen használni. Ha egy vásárlónk ezt szeretné, probléma nélkül megteheti, de a potenciál a mindennapok során is elérhető. Ezen okból még mindig megköveteljük, hogy az autó versenypályán is használható legyen, annak ellenére is, hogy nincs sok vásárló, ki ezt valóban megteszi."

Az M5 konzervatív használatára a vásárlók kiléte is magyarázatot adhat. Schmid szerint leginkább középkorú, magas vezetői beosztású férfiak veszik a modellt, akiknek már korábban volt M3-as vagy M4-es BMW-je, de idősebb korukra egy M5-öst vásároltak.

Forrás: motorsport.com