Gokart pályát épített a fiának egy amerikai, lázonganak a szomszédok

2024.08.31. 08:16

Egy amerikai 2016-ban birtokot vásárolt magának Marylandben, majd valamivel később egy gokart pálya építésébe kezdett rajta. A pálya nem kereskedelmi céllal készül, csupán megkönnyíteni a gyakorlást a tulajdonos fiának, aki autóversenyzői álmokat dédelget.

Bár a pálya még nincs teljesen kész, a nyomvonal már tisztán kivehető a légifelvételeken, sőt, már az aszfaltozás is késznek tűnik.  Annak ellenére, hogy minden fiatal kisfiú álma egy gokart pálya a hátsó kertben, a helyi lakosok nem nézik mindezt jó szemmel. Még egy petíciót is indítottak az ügyben.

6e1f87d6-313e-425f-a013-7d74c663df42


Bár nem tudni pontosan, mi verte ki a biztosítékot (mi a zajra és a légszennyezésre tippelnénk - a szerk.), a szomszédok többször bepanaszolták a tulajdonost a helyi hatóságnál, arra hivatkozva, hogy valójában nincs meg az engedélye egy versenypálya építéséhez. Bár eleinte a hatóság késlekedett a válasszal, végül leállíttatta az építkezést.

Mivel a tulajdonos már legalább 100 ezer dollárt, (35 millió forint) költött a pályára, érthető módon nem szeretné, ha végül le kellene bontani. Most egy feltételes használati engedéllyel szeretné kiengesztelni a helyieket. Ebben rögzítenék, hogy a pálya kizárólag privát használatra épül, csak a tulaj fia és két barátja használhatja, csendes elektromos gokartokkal.

Ti mit gondoltok?