Sportosabb, alacsonyabb, de nem erősebb a Skoda Superb Sportline

2024.08.31. 09:37

  • A Skoda Superbhez is lesz Sportline felszereltség.
  • Ami nem lesz erősebb, de cserébe sportosabb és alacsonyabb.
  • Erősebb a később érkező Superb RS lesz.

A Skoda Superb egyaránt ízléses és praktikus kombikéntlimuzinként. Ezt a Sportline kivitel pedig megfejeli a sportos megjelenéssel – de csak azzal.

Ahogy az várható volt, a Superb negyedik generációja is megkapja a gyártó sportos felszereltségi szintjét, ami a rá jellemző fekete elemeket, sportosabb lökhárítókat, felnit és egy apró hátsó szárnyat foglal magába.

A Sportline felszereltség plusz teljesítményt nem ad, azt majd a későbbre ígért Superb RS-től várjuk. Így a Sportline-nál be kell érni a kétezres TSI-vel, négykerék meghajtással, ami 265 lóerő (és ez sem kevés). De ha valakinek ez sok lenne, 1,5 TSI-vel vagy a 2,0 TDI-vel is elhozható, mindkettő 150 lóerő teljesítménnyel rendelkezik.

Viszont 15 mm-el alacsonyabb a Sportline a többi felszereltséghez képest, vagyis jobb útfekvésre lehet számítani.

A beltérben a fekete szín uralkodik, amit szénszál hatású kiegészítőkkel, háromküllős kormánnyal és sportos ülésekkel dobtak fel. Ezen felül csaknem minden olyan extrát megkapunk, amit a Laurin & Klement felszereltségben találunk. 

Az alap 18 colos Sportline-exkluzív felni helyett plusz pénzért egy 19 colos is kérhető, ami ugyanúgy a felszereltség kiváltsága.

A Sportline ára még nem ismert, de valószínűleg az L&K és a Selection kivitel közé lesz belőve, vagyis 22,4 és 17,6 millió forint közötti árcédulára kell számítani.