Szerény frissítést kapott a Honda HR-V

2024.09.02. 15:50

  • Három év után frissítést kapott a Honda HR-V.
  • Nagyon keveset változott a modell.
  • Az új HR-V-t Angliában már szeptemberben értékesítik, a többi országban csak később kerül bevezetésre.

Három éve elérhető a Honda HR-V, így ideje volt, hogy kapjon egy időközi frissítést. A kis japán crossover SUV frissítése viszont elég szerény lett, kívül is belül is csak  apró változások történtek.

Az első légbeömlők és a hűtőrács dizájnjában, valamint az első fényszórókban találhatunk apróbb eltéréseket. Könnyen észrevehető frissítést csak a hátsó fényszóró kapott. Ezeken kívűl három új színben pompázhat a HR-V, Sage Green zöldben, Seabed Blue kékben és Urban Grey szürkében.

Érdekes, hogy a frissítés során nem nyújtották meg a központi kijelzőt, az megmaradt 9 colos, valamint a klímapanelt sem tűntették el. Viszont a középkonzol alsóbb részét alaposan átalakították, hogy az indukciós töltő könnyebben elérhető legyen. 

Emellett jobb a hangszigetelés, fejlesztették a vezetésbiztonsági rendszereket és a sötétített ablakok már az alapfelszereltség részét képezik.

A frissítéssel nagyobb teljesítmény nem jár, ugyanaz a másfél literes benzinmotor van benne, két elektromotorral, mint a facelift előttiben. Összteljesítménye 131 lóerő és csak elsőkerékmeghajtással lesz elérhető, az összkerekes változat továbbra sem lesz kapható Európában.

Az új HR-V értékesítése még ebben a hónapban megkezdődik Angliában, Európában csak később kerül bevezetésre, így az itteni ára még nem ismert. Itthon jelenleg csaknem 13,5 millió forintba kerül a facelift előtti Honda HR-V.