Véget vetnek az éjszakai gyorsulásoknak a II. kerületben

2024.09.02. 10:42

  • Éjszakánként folyamatos rendőri ellenőrzéssel próbálják megelőzni és megfékezni a gyorsulásokat a II. kerületben.
  • A folytonos ellenőrzéseknek eredménye rengeteg helyszíni és közigazgatási bírság.
  • Az Önkormányzat a már meglévő 7 darab fix sebességmérő trafibox mellé a rendőrséggel együttműködve újabb eszközöket telepít.

A II. kerületi önkormányzat a II. Kerületi Rendőrkapitánysággal és a BRFK Közlekedésrendészetével együtt éjszakánként folyamatos rendőri ellenőrzéssel próbálják megelőzni és megfékezni, hogy egyesek ilyenkor gyorsuljanak - írta a kerület polgármestere.

„Az utóbbi időben néhány nagy teljesítményű gépjárművel rendelkező állampolgár úgy gondolta, hogy nagyon menő dolog éjszaka a városban letesztelni a »verdájuk« erejét és gyorsaságát. Hát nem az!” – írta Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere a posztjában.

A folytonos ellenőrzéseknek helyszíni és közigazgatási bírságok tucatja lett az eredménye. Őrsi megjegyzi, hogy addig nem lesz vége a rendőri ellenőrzéseknek, amíg meg nem szűnnek ezek a cselekmények.

Az Önkormányzat a már meglévő 7 darab fix sebességmérő trafibox mellé a rendőrséggel együttműködve újabb eszközöket telepít. Az egyik ilyen éjszakai gyorshajtó egy Ferrari SF90 Stradale volt. „Az ilyen autó tulajdonosának a jelenlegi büntetési rendszerben kiszabott bírság meg sem kottyan. Több európai országban már bevezetett időleges vagy végleges elkobzás lehet már megérintené a tulajdonost” – véleményezte Őrsi Gergely.