Rolls-Royce és Maybach paródiát is vásárolhatsz Kínában pár százezer forintért

2024.09.02. 16:55

  • Komoly, európai luxusautók paródiái kerültek elő egy kínai közösségi oldalról.
  • Az egyik a Rolls-Royce Phantomra akar hasonlítani, a másik a Mercedes-Maybach GLS-re.
  • A két kisautó tökéletesen veszi át a luxusautók legjellegzetesebb részleteit.
  • Az autók mindössze 14 ezer jüanba kerülnek, átszámolva alig 700 ezer forint.

Amíg nem kezdtek el terjedni a nagy gyártók komoly, már-már európai színvonalú modelljei, addig a kínai autógyártás kapcsán sokan a gagyi utánzatokra és paródiákra gondoltak. Olyanokra, mint amilyeneket nemrég a Carscoops magazin talált a kínai közösségi médiában. Két, Európában ismert luxusautót másoltak és kicsinyítettek le, így az összkép egyszerre rettenetes és aranyos.

Látszólag egy kínai kisautós kiállításon fotózták a két modellt, amelyek tekinthetők az eredeti autók paródiáinak. A Rolls-Royce Phantomot mintázó kisautó orr része nagyon hasonló. Megvan a nagy, króm hűtőmaszk a függőleges hűtőlamellákkal és szigorú, téglalap alakú lámpákkal, illetve nem felejtették el az öngyilkos ajtókat sem. A Spirit of Ecstasy lemaradt, és a monumentális megjelenést biztosító közel hatméteres hossz is hiányzik, de a mokány arányai miatt egészen aranyos szerkezet a Phantom paródia.

Nagyon hasonló recept szerint főzték fel kisautó alapokra a Mercedes-Maybach GLS-t is, bár annak kis lila fénypontokkal próbálták meg feldobni a fényszóróját, ezért talán egy kicsit még bóvlibb benyomást kelt. Az arányok természetesen itt sem egyeznek pontosan, de a beltérrel nem mentek olyan messzire. A Maybachéhoz hasonlóan a műszercsoportot és a fedélzeti számítógépet egy nagy kijelzővé húzták össze, a kör alakú légbeömlőket pedig egy korábbi változatból nyúlhatták. Összességében csak az talál hasonlóságot a két beltérben, aki nagyon akar, nem beszélve arról, hogy valószínűleg az anyaghasználat sem áll túl közel a kiindulási autóéhoz.

Mindenért kárpótol azonban, hogy az autók nem drágák. Hogy mi adta az alapot, és milyen technikai specifikációkkal bír a két kisautó, arról nincs infó. Viszont az kiderült, hogy hazájukban mindössze 14 000 jüant, átszámítva 698 ezer forintot kérnek az autókért egyenként, ami nem hogy egy ilyen jópofa paródiáért, de általában egy új autóért sem sok pénz.