Hamarosan érkezik a Bentley legerősebb és legtakarékosabb négyajtós szedánja

2024.09.03. 14:58

  • Hamarosan megjelenik a frissített Bentley Flying Spur.
  • Az új modellben nem W12, hanem egy hibrid rendszer működik majd négyliteres V8-as motorral.
  • A rendszer 782 lóerőre és 1000 Nm nyomatékra képes.
  • A tisztán elektromos hatótávja 72 km lesz, míg a teljes akár 805 km is lehet.
  • A hivatalos bemutató: szeptember 10-én.

Még csak most temette a Bentley a legendás W12-es motorját, de az élet megy tovább, máris megvan az új hajtáslánc. Nem titkos, hiszen néhány hónapja már bemutatták az új Bentley Continental GT-vel együtt, de most megkapja a tradicionális brit márka négyajtós szedánja, a Flying Spur is.

Kis érdekesség, hogy jelen esetben nem egy generációváltás, hanem csupán egy frissítés során kapja meg az eddigihez képest radikálisan új hajtásláncát a Flying Spur, amelyre a Bentley a hivatalos sajtóanyagban máris négyajtós szuperautóként hivatkozik. A W12-est egy négyliteres, V8-as motor váltja, ami egy villanymotorral közösen termel 782 lóerőt és bődületes 1000 Nm nyomatékot. Ezekkel a számokkal a Bentley nyugodtan mondhatja, hogy ez lesz a 105 éves fennállásuk eddigi legerősebb négyajtós szedánja, illetve a hibrid rendszer miatt ez lesz a legtakarékosabb is.

A rendszer további érdekessége, hogy a Continental GT és a Flying Spur mellett ugyanez szerepel a nemrég frissített Porsche Panamera egy kivitelében is – ugye a közös konszern. A britek azt ígérik, hogy tisztán elektromos üzemmódban a hatalmas szedán akár 72 kilométer megtételére is képes lehet, míg a teljes hatótáv 805 kilométer körül alakul majd. Egyelőre ennyit árultak el a pontos bemutató még várat magára, bár nem sokat. Szeptember 10-én, azaz kedden mutatják meg a nyilvánosságnak a friss Flying Spurt, akkor további technika adatokat is megtudhatunk.

Forrás: Autoevolution