És akkor hirtelen távozott az Opel Astra lökhárítója

2024.09.03. 05:54

  • Az M2-es autóúton érkezett egy Opel Astra a belső sávban.
  • Egy váratlan pillanatban az Opel hátsó lökhárítója elhagyta az autót.
  • Baleset végül nem történt.

Az autók lökhárítója nemcsak esztétikai célt szolgál, hanem funkciója is akad, ahogy az a nevéből is adódik. Miközben nem dől össze a világ, ha egy autó rövid ideig nem hordja valamelyik lökhárítóját, az már problémásabb, amikor valamiről menet közben szakad le.

Pontosan ez történt a közelmúltban az M2-es autóúton: egy Opel Astra békésen haladt a belső sávban, a hátsó lökhárítója azonban úgy döntött, hogy inkább elhagyja a helyszínt. A nagy műanyag alkatrész először elkezdett lobogni az autó hátulján, majd teljesen lerepült a helyéről.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

A felvételt készítő sofőr azt mondta, hogy az Opel és mögötte egy másik autó nagy sebességgel érkezett a belső sávban, a kamerás autó 110-zel haladt a külső sávban. Azt nem látta, hogy a lökhárító azért repült le, mert előtte összeértek vagy csak rosszul volt rögzítve.

Az eset egyébként nem volt veszélytelen, hiszen az Astra lökhárítója a külső sávban ért földet, közel a kamerás autóhoz. A sofőr elmondása szerint nagyot kellett fékeznie, hogy az elkóborolt alkatrész ne tegyen kárt az autójában. Hozzátette, hogy szerencsére a mögötte érkező furgonos is észnél, időben fékezett és így nem rohant bele.

Forrás: BP-i autósok