200 éves történelmi hidat szakított le egy sofőr, mert nem figyelt a súlykorlátra

2024.09.03. 08:50

  • Háromtonnás súlykorlátú hídon akart átmenni egy sofőr az alsóhangon négytonnás teherautójával.
  • Egy történelmi jelentőségű fedett fahídon akart átmenni, ami leszakadt az első pár méteren.
  • A hidat még 1840-ben építették, a felújítás hónapokig is eltarthat.
  • A sofőr könnyebb sérülésekkel megúszta.

Amerikában Maine állam híres a fedett hídjairól, ám ezekből mára már nem maradt sok. Amelyikre lehet, arra vigyáznak, viszont néhányukon még ma is halad át forgalom szigorú szabályok mellett. Ezeket nem tartotta be egy teherautó sofőrje, amikor túlsúlyos járművével felhajtott és átesett az alsó deszkákon.

Az eset Gorham városában történt a Babb's hídon. A rendőrség közleménye szerint egy Ford F-750 típusú teherautóval indult el emberünk a hídon és nem vette figyelembe a három tonnás súlykorlátozást. Autója alaphangon akár négy tonna is lehet, míg megrakva simán 12 és 17 tonna között is mozoghat a súlya. Ez így semmilyen formában nem kompatibilis a híddal, de valószínűleg nem vette észre a korábban kihelyezett tiltó táblákat és elindult.

Nem jutott messzire, az első pár méteren leszakadt a híd alsó része és átesett rajta a teherautó, amely sofőrjével és rakományával együtt a Presumpscot folyóba esett. A férfi szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta és időben ki tudott szállni a pilótafülkéből. A híd helyreállítása viszont nem lesz rövid folyamat, mivel ha autentikus alapanyagokból szeretnék újjáépíteni, akkor hónapokat kell várni azok beszerzésére. A hidat nem először kell rendbe szedni, egyszer 1973-ban vandálok felgyújtották, a híd teljesen leégett. Még abban az évben újjáépítették és az eredeti híd tökéletes replikáját használhatták a folyó felett.

Forrás: The Drive