Szabálytalanul kanyarodott egy furgonos a Könyves Kálmán körúton, elütött egy robogóst

2024.09.04. 09:06

  • Robogós elé hajtott egy furgonos Budapesten a Könyves Kálmán körúton.
  • A furgonos egy belső sávból kanyarodott szabálytalanul, a robogós az ideiglenes buszsávban közlekedett.
  • A robogós megpróbált átcsúszni a furgonos előtt, de nem sikerült.

Balesetet rögzített egy autós fedélzeti kamerája a napokban Budapesten, a Könyves Kálmán körúton. A felvételen látszik, ahogy az autós az ideiglenes buszsáv melletti sávban halad, előtte egy furgon áll a piros lámpánál. Ahogy a jelzés vált, a furgonos szabálytalanul az egyenesen haladó sávból kezdi meg a jobbra, azaz a Kőbányai útra való kanyarodást nem törődve az ideiglenes buszsáv forgalmával.

Onnan ugyanis érkezett egy robogós, aki realizálta a furgonost és elkezdte elhúzni jobbra a kormányt, látszólag gyorsított és megpróbált átsurranni az autós előtt, de nem sikerült neki, találkoztak. A furgonos simán kiütötte a robogót a motoros alól, aki egyébként nem viselt védőfelszerelést a kötelező sisakon kívül. A kamerás autó sofőrje azt mondta a BpiAutósoknak, hogy a robogós mögött egy rendőrautó haladt, így hamar helyszínre ért a segítség.

A kommentekben többen hibásnak gondolják a robogóst is, amiért nem lassított. A KRESZ azonban nem határozza meg azt, hogy egy baleset elkerülése érdekében milyen módon kell reagálnunk. Ezt azért sem teheti meg, mert mindenki máshogy viselkedik ilyen körülmények között, nincs egzakt jó megfejtés. A veszélyhelyzetet jelen esetben a furgon sofőrje idézte elő azzal, hogy rossz sávból, szabálytalanul kanyarodott, ráadásul közben nem nézett tükörbe, tehát nem győződött meg arról, hogy zavarja vagy akadályozza-e manőverével a forgalom más résztvevőjét.