Visszatérhet a Nissan Silvia, de sokat kell még várni rá

2024.09.05. 16:41

  • A pletykák szerint a Nissan javában dolgozik a GT-R következő kiadásán, sőt, a legújabb hírek szerint akár a Silviát is visszahozhatja!
  • Erről Ivan Espinosa, a Nissan globális termékstratégiáért felelős alelnöke beszélt, aki mindent megtesz, hogy a legendás modell visszatérhessen.
  • A Nissan teljesen egyedül, a nulláról építené meg az új Silviát, nem kérné egy másik gyártó segítségét.

Sportautók terén nem áll túl jól a Nissan. A GT-R gyártása októberben leáll, a Silvia két évtized óta halott, így egyedül a Z tartja a frontot, de Európában az sem kapható. Persze a pletykák szerint a japán gyártó javában dolgozik a GT-R következő kiadásán, sőt, a legújabb hírek szerint akár a Silviát is visszahozhatja!

1


Erről Ivan Espinosa, a Nissan globális termékstratégiáért felelős alelnöke beszélt, aki mindent megtesz, hogy a legendás modell visszatérhessen. „Ahogy mondtam, próbálkozom. Mindig egy három sportautóból álló kínálat forog az agyamban: a GT-R, a Z és valami más. Ezt a valami mást pedig Silviának hívják. Akkor megcsináljuk? Ezt próbálom elérni. Hogy 100 százalékig egyértelmű legyek, nem vagyok biztos benne, hogy megcsináljuk, de ez egy olyan valami, amit én nagyon szeretnék – ha van rá lehetőség."

A vezető szerint ráadásul nemcsak fantáziálnak az új Silviáról! Bár a projekt még gyerekcipőben jár, koncepciós szinten már foglalkoztak a kérdéssel.

További fontos információ, hogy a Nissan teljesen egyedül, a nulláról építené meg az új Silviát, nem kérné egy másik gyártó segítségét. Mivel a megfizethető sportautók a piac csak egy nagyon kis szeletét képviselik, egy ilyen modell általában nagy kockázatot rejt magában. Éppen ezért bevett gyakorlat, hogy két autógyártó közösen építi az ide sorolható sportautóit. A Toyota például a Subaruval együtt fejlesztette a GR86-ot, az új Suprát pedig a BMW-vel szövetkezve alkották meg.

Espinosa korábban is említést tett a Silvia visszahozásával kapcsolatos terveiről. Ekkor kiderült, hogy a modellt a Z és a GT-R közé pozicionálnák.

Forrás: motor1.com