Öröm, boldogság: hamarabb visszakapják az autósok a Kőröshegyi völgyhidat

2024.09.11. 14:04

  • Szeptember elejétől felújítási munkálatok zajlottak a Kőröshegyi völgyhídon.
  • A sarucsere volt a fő feladat, de többek között a szalagkorlátot és a dilatációs elemeket is javították.
  • A munka zökkenőmentesen zajlott, ezért a tervezettnél 5 nappal hamarabb visszakapják a hidat az M7-es autópályán közlekedők.

Tervezett felújítási munkálatok miatt szeptember elején lezárták a Kőröshegyi völgyhidat. Az M7-es autópálya hídján az elhasználódott sarukat cserélték, és ha már nem volt forgalom a hídon, egyéb munkálatokat is elvégeztek, hogy később ezek miatt külön már ne kelljen újra lezárni a hidat.

A teljes szélességében lezárt hídon többek között felújították a dilatációs elemek korrózióvédő bevonatait. Továbbá aszfaltoztak, padakát, fényterelő hálót és szalagkorlátot is javítottak a szakemberek. Úgy tűnik, hogy a munka remek tempóban, zökkenőmentesen haladt: az MKIF Zrt. közleménye szerint a munkálatokat a tervezettnél jóval hamarabb be tudják fejezni.

A munkálatok során közel 30 szakember, egy 76 méter emelőmagasságú, 160 tonnás autódaru és sarunkként 18 db, összesen mintegy 10 ezer tonna megemelésére képes hidraulikus emelő-rendszer dolgozott azért, hogy az elmúlt 17 évben elhasználódott és most cserélt egyenként közel 10 tonnás szerkezeti elemeket a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban kiemeljük, ezután pedig az újakat azok helyére milliméter pontosan beillesszük. Az új saruk egyediek, rendelésre készültek Németországban. - írja az MKIF.

Eredetileg szeptember 16-ig dolgoztak volna a Kőröshegyi völgyhídon, most azonban úgy tűnik, hogy már ma, vagyis szeptember 11-én visszakapják az autósok. Az MKIF közleményéből kiderül, hogy a felújítást komoly előkészítés előzte meg, ráadásul menet közben sem adódtak nehézségek. Így sikerülhetett 5 nappal hamarabb végezni a munkálatokkal.

A teljes közleményt ide kattintva olvashatod.

Forrás: MKIF Zrt.