A Porsche aljában szállította a drogot a tardosi férfi

2024.09.12. 08:59

  • Kábítószer kereskedelem vádjával kezdtek nyomozni a hatóságok egy tardosi férfi ellen.
  • Kiderült, hogy a Hollandiából szerzett kábítószert a gyanúsított az autójával csempészi be az országba Rajkánál.
  • A nyomozók végül a férfi Porsche Cayenne-jének aljába rejtve több mint 13 kilogramm drogot találtak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci osztálya még korábban kezdett nyomozni egy tardosi férfi után, aki a gyanú szerint kábítószerrel kereskedik. Hosszas nyomozás eredményeként kiderítették, hogy a gyanúsított Hollandiából szerzi a drogot, amit autójával csempész be Magyarországra Rajkánál.

Képernyőkép 2024-09-11 142801.png



A NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei végül szeptember 5-én 10 óra 40 perckor ki is szúrták a férfi Porsche Cayenne-jét a rajkai határátkelőnél. A hatóság emberei Toto nevű kábítószer- és cigarettakereső kutya segítségével ellenőrizték az autót, a négylábú pedig drogot jelzett.

Az átvizsgálás során kiderült, hogy a gyanúsított az autó aljában közel 13 kilogramm amfetaminolajat és 170 gramm metamfetamint rejtett el.

A nyomozók a tardosi férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. Az ügy tovább folytatódik a gyanúsított további kapcsolatainak feltérképezése érdekében. – írja a police.hu.