Teljesen új korszak jöhet a BMW-k dizájnjában

2024.09.13. 14:42

  • Átszervezi dizájncsapatát a BMW.
  • A FAZ információi szerint az átszervezést napokon belül bejelentik és októbertől lép életbe.
  • Adrian van Hooydonk marad a főnök, de a feladatkörök megoszlanak.

A BMW átszervezi dizájn osztályát, amelynek során új munkatársakat is bevonnak. A német gyártó az átszervezés hírét a közeljövőben jelenti be - írta a német Frankfurter Allgemeine Zeitung belsős információkra hivatkozva.

A lap szerint a jelenlegi dizájnfőnök, Adrian van Hooydonk vezetésével megoszlanak a feladatkörök. Maximilian Missoni ezentúl a felső középkategóriáért, a luxuskategóriáért és az Alpinák dizájnjáért felel majd. Missoni ezelőtt a Polestarnál dolgozott hat éven keresztül, ezalatt többek között a Polestar 2 és 4 megjelenését is neki köszönhetjük.

Oliver Heilmer, aki jelenleg a Mini formatervezési vezetője, pedig a kis és középkategóriás modellekért lesz felelős, például az 1-es sorozatért. Heimler 2017 óta igazgatja a Minik dizájnát.

Domagoj Dukec, aki jelenleg a BMW formatervezési stúdióját vezeti, átkerül a Rolls-Royce-hoz.

A változtatás oka elvileg az, hogy a BMW friss lendületet szeretne vinni a formatervezésébe. Ha igazak az értesülések, a kinevezések október 1-jén lépnek életbe. Vagyis meglehet, hogy hamarosan (minimum 5-6 éven belül - a szerk.) véget ér a hódpofás korszak.