Meghalt Chad McQueen, Steve McQueen fia

2024.09.13. 17:03

  • Elhunyt Chad McQueen, Steve McQueen fia.
  • Az ifjabb McQueen 63 éves korában hunyt el, aki versenyzőként és színészként vált híressé.
  • Halálhírét gyermekei jelentették be.

63 éves korában elhunyt Chadwick Steven McQueen színész és autóversenyző, Steve McQueen egyetlen fiúgyermeke. Chad McQueen apjához hasonlóan színész és autóversenyzői karriert futott be. Előbbi miatt olyan filmekben szerepelt, mint a Karate Kölyök, a Cobra Kai, emellett több műsorban is volt műsorvezető.

Versenyzőként több területen is megjelent: részt vett motokrossz, Baja 1000 és SCCA (Sports Car Club of America) versenyeken is. 2006-ban részese volt egy súlyos balesetnek a 24 órás Daytona felkészülésén, amely során több csontja is eltört, és a mentősöknek a helyszínen küzdeni kellett az életéért. Chad McQueen ezután visszalépett a versenyzéstől. 2010-ben megalapította a McQueen Racing versenycsapatot.

Halálhírét két gyeremeke jelentette be, akik azt írták róla, hogy „Szerető apaként megtett útja, valamint édesanyánk iránti rendíthetetlen elkötelezettsége valóban egy szeretettel és odaadással teli életet példázott. Az autóversenyzés iránti szenvedélye nemcsak kiemelte kivételes tehetségét, hanem apja örökségének tiszteletére is szolgált, ami a belé nevelt értékek bizonyítéka. Szenvedélyét, tudását és elkötelezettségét ránk hagyományozta és mi nemcsak az ő örökségét, hanem nagyapáinkét is folytatjuk. Családként kell átvészelnünk ezt a nehéz időszakot, és kérünk mindenkit, hogy emlékezzünk és ünnepeljük rendkívüli életét.”